Gorjul a scos din uz mai multe autovehicule

347

masiniGorjenii sunt din ce în ce mai săraci şi acest lucru îl putem observa şi la numărul înmatriculărilor făcute în acest an. Soluţia salvatoare pentru cei care au vrut o maşină nouă a fost Programul de Înnoire a Parcului Auto „Rabla”.

Conform lui Nicolae Dinoiu, şeful Serviciul Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise Auto Gorj, de la începutul acestui an şi până la 1 iunie s-au eliberat 4.748 de certificate de înmatriculare, din care 547 de preschimbare. Situaţia a fost mai îmbucurătoare anul trecut când, în acelaşi interval, SPCIPA Gorj a eliberat un număr de 5.523 de certificate de înmatriculare, din care doar 299 de preschimbare.

La radieri, judeţul nostru a înregistrat o creşterea de peste o mie de maşini radiate în 2010. Astfel, în intervalul 1 ianuarie-1 iunie 2009, au fost scoase din uz 2.457 de maşini, iar în 2010, numărul lor a fost de 3.728. „Credem că această creştere se datorează şi Programului Rabla care, prin noile reglementări din acest an, s-a bucurat de un mare succes în rândul gorjenilor”, a spus Dinoiu.

În scădere a fost însă numărul autorizaţiilor provizorii emise de SPCIPA Gorj. În primele şase luni ale lui 2010, la nivel de judeţ s-au emis 3.062, iar în prima jumătate a lui 2009, numărul lor a fost de 3.197. Parcul auto al judeţului Gorj număra până la data de 1 iunie a anului trecut un număr de 77.995 de maşini, dintre care pe persoane fizice erau 65.600. Numărul persoanelor fizice cu maşină a crescut în 2010. „La 1 iunie a.c., parcul auto judeţean avea aproape optzeci de mii de maşini, pe persoane fizice fiind înscrise şaizeci şi şapte de mii cinci sute”, a precizat Serviciul Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise Auto Gorj.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here