Inspectorii de specialitate şi-au depăşit şefii la salarii – “Generalii” învăţământului, înfrânţi la “fluturaş”

545

isj gorj facuta de mineMinisterul Educaţiei a publicat pe site-ul propriu situaţia veniturilor nete realizate de angajaţi în luna aprilie, ca urmare a cererii de transparenţă venită din partea Guvernului. Exemplul celor de la Centru a fost preluat şi în teritoriu.

Astfel, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a publicat în urmă cu două zile pe pagina de internet lista cu gradele salariaţilor din instituţie şi cu salariile pe care aceştia le-au câştigat în aprilie. Potrivit situaţiei prezentate, Justin Paralescu, inspector şcolar general pe Gorj, a câştigat un salariu de 2.422 de lei. Mai puţin cu câteva zeci de lei a luat Camelia Bibere, adjuncta sa, dar ambii au fost depăşiţi de Gheorghe Mitescu, angajat cu ştate vechi în instituţie. Acesta a realizat un venit de 2.428 de lei.

Inspectorii de specialitate şi-au depăşit şefii

Cu ceva mai mulţi bani acasă pleacă trei inspectori de specialitate care au un salariu de 3.023 de lei, alţi patru care au câştigat fiecare câte 2.874 de lei, iar unul, pe al cărui „fluturaş” stă scrisă suma de 2.931 de lei. Din categoria inspectorilor de specialitate, cele mai mici salarii le au doi inspectori care iau lunar 656 de lei, respectiv 919 lei. Un salariu mărişor este câştigat de un consilier expert referent în ale cărui buzunare intră în fiecare lună 3.245 de lei. Salarii mici au şi doi manipulanţi, care au câştigat 617 lei, respectiv 643 de lei. Contabilul şef al instituţiei a avut pe ştatul de plată din aprilie suma de 1.679 de lei, iar consilierul juridic 1.599 de lei. Salariul şoferului n-a sărit de 879 de lei, acesta fiind depăşit cu nici o sută de lei de cel care deţine funcţia de magazioner. Conform tabelului cu veniturile nete, IŞJ Gorj are în prezent un număr de 39 de salariaţi.

Izabella MOLNAR

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here