Universitatea „Titu Maiorescu” din Târgu-Jiu – Învăţământul privat, cu porţile deschise

311

titu maiorescuFiliala din Târgu-Jiu a Universităţii „Titu Maiorescu” şi-a deschis ieri porţile pentru a-i primi atât pe curioşi cât şi pe elevii care vor termina anul acesta liceul.

În cadrul acestui eveniment, decanul universităţii, generalul Dan Voinea, a încercat să atragă atenţia asupra faptului că încă se mai pot face lucruri bune în sistemul educaţional românesc.

Elevii din clasele terminale de la liceele din judeţ au putut vedea, în premieră, cum este viaţa de student. Cu atât mai mult cu cât aceştia, în doar câteva luni, vor trebui să îşi aleagă o facultate pentru continuarea studiilor. Mesajul pe care decanul universităţii a dorit să îl transmită a fost acela că trebuie oferită mai multă atenţie şi susţinere sistemului educaţional în general şi celui privat în special. Dan Voinea crede că acesta din urmă este viitorul şi asta pentru că în sistemul de stat nu se investeşte suficient.
Proiecte
titu maiorescu (2)În cadrul „Zilelor Porţilor Deschise” au avut loc mai multe evenimente şi momente importante. Au fost marcate ziua bibliotecarului şi a dreptului de autor şi a fost prezentată oferta educaţională pentru anii viitori. Au fost, de asemenea, lansate mai multe cărţi şi au fost prezentate câteva proiecte ale studenţilor. „În cadrul Facultăţii de Drept, studenţii au prezentat un proces experimental în care au creat atmosfera dintr-o sală de judecată, iar studenţii de la Ştiinţe Economice au venit cu un proiect de înfiinţare a unei firme şi unul despre criza financiară”, a mai spus Dan Voinea. Printre autorii volumelor lansate ieri, în cadrul manifestării, s-a numărat şi sexologul Vasile Niţescu. Acesta a prezentat trei volume, dintre care unul, „Sexologie clinică”, este a doua carte din lume scrisă pe această temă. Niţescu a prezentat această ramură a cercetării, cu atât mai mult cu cât, de câţiva ani, a început să fie introdusă în facultăţile de profil ca materie.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here