Mitropolia Olteniei S.A. – Zece milioane de euro din mobilă bisericească

345

capture_26042008_1847072Mitropolia Olteniei este pe punctul de a demara o investiţie de cel puţin 10 milioane de euro la Târgu-Cărbuneşti. Până la sfârşitul acestui an, în apropierea pădurii Stejăret va funcţiona un miniholding

, cu mai multe linii de fabricare a lemnului. Din linia tehnologică nu va lipsi o staţie de brichetat rumeguşul. Investiţia de acest gen de la Târgu- Cărbuneşti, este cea de-a doua din ţară, prima funcţionând deja în Moldova cu profituri substanţiale.

Înaltele feţe bisericeşti de la Craiova, doresc ca la Cărbuneşti să fie fabricată mobilă bisericească din lemn masiv, în special de stejar, care ar aduce venituri frumoase în visteria Mitropoliei. În maxim două luni de zile va începe construirea fabricii, terenul fiind cedat de autoritatea publică locală, după cum detalia edilul Mihai Mazilu.
Primarul oraşului spune că iniţial, mai marii Mitropoliei se gândiseră la o cu totul altă locaţie din Gorj. Preferată ar fi fost zona Plovragi- Baia de Fier , dar inexistenţa unei reţele de utilităţi şi a infrastructurii de căi ferate a făcut să nu corespundă necesităţilor proiectului. Mazilu mai mărturisea că a făcut lobby pe lângă Înalt prea Sfinţitului Irineu timp de aproape un an de zile pentru construirea miniholdingului la Cărbuneşti. Perioadă în care a reuşit să observe latura pragmatică a acestuia. „ Mitropolitul Irineu are un extraordinar simţ managerial” elogia edilul. „Târgu-Cărbuneşti are a poziţie geo-strategică deosebit de importantă. Se află la jumătatea Olteniei de Nord”, mai adăuga Mazilu.
Locuri de muncă pentru sute de localnici
Afacerea Mitropoliei Olteniei ar duce la crearea a 200 de locuri de muncă, după cum reiese din scriosarea de intenţie trimisă autorităţii locale publice. „În cadrul acestei structuri noi urmărim crearea a două sute de locuri de muncă pentru locuitorii judeţului Gorj, respectiv a oraşului Târgu-Cărbuneşti, aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau care au probleme sociale reale”, menţiona în document Prea Înaltul Irineu. În urma acestei propuneri, Primăria a pus la dispoziţie o suprafaţă de 20.000 de mp de teren pentru construirea miniholdingului bisericesc.
Mitropolia Olteniei are în proprietate peste 9000 de hectare de pădure seculară, din care nu mai puţin de 2500 de hectare se află în zona Bâlteni- Peşteana din judeţul Gorj.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here