Pandurii vrea să răzbune eşecul cu Steaua, la Mediaş!

527

Pandurii Tg-Jiu deschide etapa cu numărul 7 în deplasare la Gaz Metan Mediaş. Meciul se dispută, în această seară, de la ora 20.30, şi este unul foarte important având în vedere că echipele sunt despărţite de un singur punct în clasament.

“N-am avut niciun meci uşor până acum. E o echipă puternică, aţi văzut ce rezultate a scos în ultimul timp, a făcut meci egal la Dinamo, a învins Viitorul pe teren propriu, a făcut egal cu FC Botoşani. Acasă se prezintă foarte bine şi acum a început să adune puncte şi din deplasare. Au şi jucători experimentaţi, ne va aştepta un meci foarte dificil. Venind acum după un rezultat care nu ne-a mulţumit, înfrângerea cu Steaua, cea mai mare dorinţă a noastră este să recuperăm punctele. Orice punct câştigat este benefic în situaţia în care suntem”, a spus antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.
“E un meci important pentru că ne dorim foarte mult să rămânem în primele 6 echipe. Este un adversar incomod, deşi este nou-promovată. Are jucători importanţi care pot încurca orice adversar, am văzut meciurile lor de până acum şi îi tratăm foarte serios. Ne-ar prinde foarte bine o victorie la Mediaş. Ştim că nu este simplu, dar băieţii noştri sunt motivaţi şi dincolo de aceste probleme sunt convins că vor face tot posibilul să câştige”, a precizat şi preşedintele clubului, Narcis Răducan.
Ultima achiziţie a Pandurilor, Liviu Antal, şi-ar putea face debutul în partida din Ardeal. Jucătorul ofensiv nu este însă pregătit din punct de vedere fizic, dar s-ar putea găsi pe banca de rezerve a gorjenilor.
“Mediaşul este o echipă bună a campionatului din câte am văzut. Cred că va fi un meci greu, dar e important ca noi să fim foarte concentraţi, să ştim ce avem de făcut. Nu mergem cu gândul de a face un egal, noi mergem cu gândul să câştigăm, dar orice punct este bun atâta timp cât dăm totul pe teren şi când se termină meciul suntem mulţumiţi”, a spus Antal.

Obodo şi Bunoza, şanse mici de joc!
Pandurii nu se va putea baza la Mediaş pe doi dintre jucătorii de bază: mijlocaşul Christian Obodo şi fundaşul central Gordan Bunoza. Cu toate acestea antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, spune că are un lot mare, capabil să suplinească absenţele: “Din păcate, Obodo, după partida cu Steaua, a suferit o uşoară accidentare şi nu se poate antrena cu echipa. Va fi indisponibil pentru meciul de la Mediaş. E bine că echipa este validă şi am eu probleme deosebite în a alege primul 11 şi primul 18. Suntem vreo 25, şi spre bucuria mea toţi sunt apţi. Şi Bunoza are o problemă medicală nu foarte gravă, dar se pare că nici el nu va face deplasarea. Avem suficient de mulţi jucători care pot să-i înlocuiască pe cei care au jucat mai mult în această perioadă. Avem soluţii, nu ne plângem, important e să fie liniştiţi, încrezători şi să abordăm partida la victorie”.

eric 1Reîntâlnire cu Pustai şi Eric
Partida de astăzi reprezintă şi un prilej de a depăna amintiri. Pandurii va da piept cu doi dintre oamenii care au scris “istoria europeană” a clubului din Tg-Jiu, Eric de Oliveira şi Cristi Pustai. Cu profesorul de matematică la timonă, gorjenii au reuşit în premieră calificarea în Europa League, după o dublă superbă cu SC Braga. Interesant e că Pustai a reuşit această performanţă după ce actualul antrenor, Petre Grigoraş, a renunţat atunci la banca tehnică.
“Eric a fost într-adevăr un jucător esenţial atunci, în acea perioadă, şi a fost un jucător determinant şi la Gaz Metan. A fost vioară întâi o lungă perioadă de timp. Va trebui să ne intereseze mai puţin, ce a fost, a trecut. Totul rămâne în istorie, au fost performanţe frumoase, ei au fost plătiţi pentru aşa ceva, au avut satisfacţiile lor la momentul respectiv, acum este o altă stare de spirit, o altă situaţie. Normal că fiecare dintre ei va încerca să-şi apere culorile clubului la care activează acum. Lăsăm nostalgiile la o parte, că nu putem să trăim din amintiri. Sunt convins că vor dori să câştige această partidă, e şi normal să facă lucrul ăsta. La fel ne dorim şi noi”, a declarat Grigoraş.
“Întâlnim o formaţie care abia etapa trecută a pierdut primul joc din acest campionat, o echipă bună în deplasare, a câştigat la Timişoara, a făcut egal la Voluntari, o echipă cu jucători cu experienţă, o echipă care în ultimii ani a fost prezentă în primele şase echipe ale României. Va fi un meci greu, dar sperăm ca noi să păstrăm aceeaşi atitudine ca în jocurile trecute”, a spus tehnicianul Gazului, Cristi Pustai.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here