Comportament lăudabil

493

Printre localitățile gorjene, Săcelu are un specific aparte, datorită apelor (izvoarelor) minerale dătătoare de sănătate, ce au fost descoperite și folosite de strămoșii noștri, daco-romani. De-a lungul istoriei, odată cu trecerea timpului, ele au cunoscut o oarecare dezvoltare, dar nu pe măsura eficienței lor. Această așezare daco-romană a devenit, pe drept cuvânt, stațiune balneoclimaterică, dar fără să cunoască o dezvoltare meritorie eficienței apelor sale minerale. Așezată la poalele Carpaților, de-a lungul râului Blahnița și este locuită de o populație băștinașe, al cărei număr nu depășește 1200 de suflete: copii, tineri, maturi și vârstnici.
În cele ce urmează încerc să creionez câteva aspecte reieșite din comportamentul tinerei generații.
Sunt tineri, dar din păcate, puțini la număr, care dau dovadă de un comportament de toată lauda; știu să muncească și să aprecieze munca, ca izvor de bunăstare, știu să aprecieze și să stimeze pe cei ce muncesc, dau dovadă de stimă și apreciere față de semenii lor; în general au un comportament de toată lauda și aprecierea față de semenii lor.
Din nefericire, numărul acestora este foarte redus, dar care prin comportamentul acestora s-ar putea schimba și mentalitatea celorlalți.
Unul dintre acești tineri este Lupu I. Mitică, care prin întreg comportamentul de care dă dovadă, poate constitui un bun exemplu de urmat, pentru întreaga masă a tinerimii săcelene. Atât în cadrul colectivului de salariați ai primăriei locale, unde își are locul de muncă, cât și în mijlocul săcelenilor, din rândul cărora face parte, este un tânăr respectuos și respectat. Este un tânăr muncitor, care știe să respecte și să prețuiască munca celorlalți, nu fumează, nu bea și nu se asociază cu grupurile de tineri, care produc acte de indisciplină. Ca dumnealui s-ar impune să fie majoritatea tinerilor, căci numai așa ne putem mândri și putem spera la un viitor prosper al patriei.
Alexandru Bărăscu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here