Nistor a semnat cu Dinamo, Acsinte cu Voluntari!

564

Căpitanul Pandurilor din presezon, Dan Nistor, a ajuns la o înţelegere cu formaţia Dinamo Bucureşti. Mijlocaşul de 28 de ani a semnat liber de contract cu echipa din Capitală, după ce miercuri seară, recursul clubului gorjean la decizia LPF a fost respins. Contractul lui Nistor la Dinamo se va întinde pe 2 ani. “Sunt fericit că s-a terminat! Trebuia să se întâmple acest lucru mai din timp, ar fi fost bine, dar e bine şi acum. Sunt bucuros că am venit la Bucureşti şi sper să fac lucruri extraordinare pentru Dinamo, să câştigăm un trofeu. Am făcut un pas uriaş în carieră, am ajuns la cea mai titrată echipă din România, cu cei mai frumoşi fani”, a spus fostul jucător al Pandurilor.
Nistor a recunoscut că a fost “solicitat” şi de formaţia antrenată de Edward Iordănescu, CSKA Sofia: “Da, m-a dorit şi Edi, dar am zis că e mai bine să aleg Dinamo. Când te doreşte un club aşa mare ca Dinamo, celelalte oferte nu mai contează. Nu a fost vorba de bani, am ales cu sufletul, sunt fericit, mai ales că am auzit că este o familie unită la Dinamo. În plus, aici este şi o galerie fenomenală, una dintre cele mai tari din Europa”. acsinte
Cu două selecţii la activ, mijlocaşul central vrea ca evoluţiile de la echipa de club să-l aducă din nou în vederile antrenorului Christoph Daum. Nistor a mai spus că a rămas cu un gust amar după ultima experienţă, declarând că avea aşteptări mai mari de la tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş: “Să sperăm că pot reveni şi în circuitul naționalei. Eu sunt bine din punct de vedere fizic, m-am antrenat zilnic la Tg-Jiu. Îmi pare rău doar că domnul Grigoraş nu m-a lăsat să mă antrenez cu echipa, deşi credeam că avem o relație bună. Am fost dezamăgit, dar asta este România, aşa păţeşti dacă vrei să pleci de la o echipă”.
Nistor a bifat în tricoul alb-albastru 177 de meciuri şi 12 goluri în prima divizie din România.
Un alt fotbalist care s-a aflat în aceeaşi situaţie cu fostul căpitan al echipei a fost fundaşul dreapta Florin Acsinte. Acesta s-a despărţit de club după ce a ajuns la o înţelegere amiabilă în ceea ce priveşte ruperea contractului. Acsinte a fost anunţat, miercuri, drept noul transfer de la FC Voluntari. Originar din Botoșani, apărătorul în vârstă de 29 de ani a adunat de-a lungul carierei 85 de meciuri pe prima scenă. Gruparea ilfoveană şi-a asigurat serviciile sale tot pe o perioadă de doi ani.
Este demn de menţionat că ambii fotbalişti erau consideraţi oameni de bază la Pandurii, dar nu au mai jucat pentru că şi-au depus memorii ca să devină liberi de contract. Litigiul dintre club şi jucători ce viza restanţele financiare i-a ţinut departe de gazon pe Nistor şi Acsinte, dar şi departe de antrenamentele de la prima echipă. Cum LPF a amânat să dea un verdict în privinţa contractelor, fotbaliştii s-au antrenat separat la Tg-Jiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here