10.000 euro pentru gorjenii care intră în afaceri

512
Viele Euro Geldscheine

Potrivit unui anunţ recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, începând de ieri şi timp de două săptămâni, gorjenii care au afaceri debutante pot solicita până la 10.000 euro bani nerambursabili. Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis prevăzute în cadrul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (Programul SRL-D) a fost aprobată prin Ordinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri nr. 839/2016.

Prin intermediul Programului SRL-D, întreprinzătorii debutanţi în afaceri vor putea obţine o finanţare nerambursabilă, pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă de cel mult 45.245 de lei de beneficiar (aproximativ 10.000 euro). În acelaşi timp, va fi necesară o contribuţie proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile. Bugetul total alocat programului este de 22,7 milioane de lei, iar autorităţile estimează că de sprijinul nerambursabil vor beneficia cel puţin 501 persoane care desfăşoară pentru prima dată activitate economică.
Schema de minimis este valabilă până la finele anului curent, iar plăţile vor fi făcute până la sfârşitul anului 2017. Cererile pentru acordarea banilor vor trebui înregistrate numai online, pe site-ul www.aippimm.ro, iar persoanele interesate vor putea depunere cererile de finanţare începând de marţea viitoare, când aplicaţia de înscriere va deveni activă.
Prin program se acordă facilităţi pentru microîntreprinderile nou-înfiinţate, conduse de întreprinzătorii debutanţi în afaceri, care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here