Antonie nu scapă de controlul judiciar!

522

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au câștigat, ieri, la Craiova în procesul prin care cerea ca unul dintre directorii Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, să fie în continuare sub control judiciar. Săptămâna trecută, Tribunalul Gorj respinsese propunerea respectivă, dar procurorii au contestat decizia și au reușit, ieri, să obțină prelungirea măsurii respective. Instanța a modificat însă decizia ce nu îi permitea lui Antonie să mai rămână la conducerea CEO, acum judecătorii dându-i voie să fie pe mai departe director, deși el e acuzat de procurori că în funcția respectivă a păgubit unitatea după ce a făcut achiziții la prețuri cu mult mai mari decât cele ale pieței la furtunuri folosite pentru stingerea incendiilor și truse de prim-ajutor.
“Admite contestaţia. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inc. Antonie Daniel prin ordonanţa nr. 272/P/2015 don 12.07.2016 a D.N.A. – S.T. Craiova. Ridică obligaţia impusă acestuia, prev. de art. 215 al.2 lit. e C.p.p., respectiv aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia a săvârşit faptele – director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul S.C. CEO S.A. Menţine restul măsurilor şi obligaţiilor impuse inculpatului pe durata controlului judiciar. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, a stabilit Curtea de Apel Craiova.
Daniel Antonie era oricum sub control judiciar în primul dosar în care DNA l-a trimis în judecată alături de fostul director general Laurențiu Ciubotărică și de fosta directoare Dorina Jianu. Ei sunt acuzați că au păgubit CEO și în acest caz după ce au aprobat plăți compensatorii pentru fostul director Aurel Medințu pe care îl doreau îndepărtat din structurile de conducere ale companiei. Aprobarea sumei compensatorii s-a făcut însă ilegal de către directorii trimiși în judecată, aceștia alegându-se acum cu un dosar instrumentat de DNA.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here