Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de poliţiştii rutieri

403

politia rutiera (2)Acţiunile desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ s-au soldat cu amenzi în valoare de aproximativ 50.000 de lei pentru conducătorii auto prinşi în timp ce încălcau regulile de circulaţie.

În perioada 31 martie – 1 aprilie, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Gorj au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat peste 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei. De asemenea, 23 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, (12 pentru depăşire neregulamentară, 8 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unul pentru neoprire la semnalul poliţistului rutier)iar alţi patru fără certificatele de înmatriculare.

Şoferi beţi sau fără permis, depistaţi în trafic

Printre conducătorii auto sancţionaţi de poliţiştii rutieri se află şi un tânăr de 28 ani, din judeţul Dolj. Acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674 Ioneşti, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele doljeanului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Cu dosar penal s-a ales şi un conducător auto din Bumbeşti-Jiu, prins la volan cu o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt conducător auto a rămas fără permisul de conducere duminică, după ce, tras pe dreapta de poliţişti, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În seara aceleiaşi zile, o tânără de 18 ani din Bumbeşti-Jiu a fost depistată de poliţiştii din localitate în timp ce conducea un autoturism pe DJ 665 Curtişoara, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal, cei doi fiind acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabiliri alcoolemiei, respectiv de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here