Doi dintre hoţii din Rovinari, în arestul IPJ Gorj

624

Picture 002Instanţa de judecată s-a pronunţat vineri în cazul celor patru tineri din Rovinari, reţinuţi săptămâna trecută după ce au fost prinşi în flagrant încercând să jefuiască un magazin din comuna Runcu. Astfel, pe numele a doi dintre suspecţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 25 de zile iar ceilalţi doi tineri nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.

Şuteu Claudiu Laurenţiu, Crăete Claudiu Cătălin, Tudorache Ionuţ Sorin şi Popescu Florin Gabriel sunt cei patru tineri din Rovinari reţinuţi săptămâna trecută după ce au fost prinşi în flagrant încercând să jefuiască un magazin din comuna Runcu. Un cetăţean din comună şi-a dat seamă însă ce intenţii au tinerii şi a sunat la 112. Deşi au încercat să fugă de la locul faptei, cei patru tineri au fost prinşi după o urmărire de aproximativ 3 km. „La volan a fost identificat T.I.S., de 20 ani, din Rovinari, persoană care se afla în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, în autovehicul au mai fost identificaţi Ş.C.L., de 20 ani, P.F.G., de 20 ani şi C.C.C., de 23 ani, toţi din oraşul Rovinari. Tot cu această ocazie, poliţiştii au găsit în autovehicul mai multe bidoane din plastic, unul dintre acestea conţinând cantitatea de aproximativ 50 litri de motorină. Poliţiştii i-au condus pe suspecţi la sediul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul investigaţiilor efectuate poliţiştii au stabilit că în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orelor 01:00, doi dintre suspecţi, Tudorache Ionuţ Sorin şi Şuteu Claudiu Laurenţiu, au forţat buşonul unui autobuz parcat pe str. Ana Ipătescu din municipiul Târgu-Jiu şi au sustras 45 litri de motorină. De aici, în baza unei înţelegeri prealabile, cei patru tineri au plecat spre comuna Runcu. Ajunşi pe raza satului Bota, au hotărât să pătrundă într-un magazin. Astfel, în timp ce ceilalţi trei tineri stăteau de „şase”, Şuteu Claudiu a forţat uşa de acces a magazinului, pentru a pătrunde în interior. Şi-au dat seama însă că au fost observaţi şi au fugit de la faţa locului, poliţiştii depistându-i în trafic. “Pe numele suspecţilor au fost emise ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore, T.I.S. fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află în perioada de suspendare a exercitării acestui drept, Ş.C.L. pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat, iar P.F.G. şi C.C.C. pentru comiterea infracţiunii complicitate la furt calificat”, a anunţat Daniel Tică.

25 de zile de arest preventiv

Cei patru tineri au fost prezentaţi vineri cu propunere de arestare preventivă Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu. Faţă de doi dintre suspecţi, Şuteu Claudiu Laurenţiu şi Crăete Claudiu Cătălin, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 25 zile. Împotriva celorlalţi doi tineri, Tudorache Ionuţ Sorin şi Popescu Florin Gabriel, a fost dispusă măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigaţiile în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi stabilirii răspunderii judiciare, existând indicii temeinice că suspecţii ar fi săvârşit mai multe fapte de furt pe raza judeţului Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here