Acuzaţii false de viol, la Glogova

488

A fost violată …dar i-a plăcut. Cam aşa s-ar putea rezuma declaraţiile unei tinere de 22 de ani din Padeş care, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că a fost violată de trei bărbaţi, odată ajunsă în faţa judecătorului şi-a schimbat complet declaraţia, spunând că a fost de acord să întreţină relaţii sexuale cu cei pe care cu doar o zi în urmă îi acuza de viol.

Răsturnare de situaţie într-un caz de viol la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. O tânără de 22 de ani din Padeş, care iniţial a spus că a fost violată de trei bărbaţi şi-a schimbat complet declaraţia, în faţa judecătorilor aceasta spunând că a fost de acord să întreţină relaţii sexuale cu cei trei suspecţi. Totul a început în noaptea de sâmbătă spre duminică, când tânăra a sunat la 112 pentru a reclama un viol. Potrivit acesteia, violul s-ar fi produs pe un drum forestier de raza localităţii Glogova, pe când se întorcea de la discotecă. „În data de 11 septembrie a.c., orele 02:32, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de Ş.L., 22 ani, din comuna Padeş, despre faptul că în noaptea de 10/11.09.2011, în jurul orelor 01:40, a plecat de la o discotecă din localitatea Glogova, cu un autoturism împreună cu 5 persoane necunoscute, spre domiciliu. Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor că pe un drum forestier situat pe raza localităţii, a întreţinut raporturi sexuale normale, împotriva voinţei sale. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, care a efectuat cercetarea locului faptei, fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere. În cauză poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol”, a declarat Bogdan Scafeş, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii i-au identificat pe cei trei agresori ca fiind P.I., 23 ani, A.G., 22 ani şi P.Ş., 30 ani, toţi din oraşul Tismana. De asemenea, poliţiştii au stabilit că în autoturismul deţinut de unul dintre agresori s-au mai aflat şi L.G.D., 25 ani, L.G.M., 23 ani şi P.F., 15 ani, toţi din oraşul Tismana, aceştia neparticipând însă la infracţiunea consumată. Tânăra şi cei trei învinuiţi au fost prezentaţi Serviciului de Medicină Legală Gorj în vederea examinării medico-legale.

Răsturnare de situaţie, la Parchet

Duminică, 11 septembrie, suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Gorj, urmând ca în data de luni, 12 septembrie, să fie prezentaţi Parchetului şi Judecătoriei Motru cu propunerea de arestare preventivă. Surpriză însă: odată ajunsă în faţa procurorilor, tânăra şi-a schimbat complet declaraţia. Aceasta le-a spus judecătorilor că a întreţinut relaţii sexuale de bună voie cu doi dintre învinuiţi iar în ceea ce-l priveşte pe cel de-al treilea bărbat, tânăra şi-a retras plângerea. În consecinţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru prin ordonanţă a respins propunerea de arestare preventivă, persoanele în cauză fiind puse în libertate ca urmare a expirării ordonanţei de reţinere.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here