250 de conducători auto, verificaţi de poliţişti

386

actiune si actiuni (5)În dimineaţa zilei de ieri, Serviciul Rutier Gorj a coordonat pe raza municipiului Motru, o acţiune care a avut drept scop depistarea persoanelor care conduc sub influenţa alcoolului.

Conform analizelor efectuate de către Serviciul Rutier, la nivelul judeţului Gorj, conducerea sub influenţa alcoolului reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor de circulaţie, alături de viteza excesivă şi imprudenţa pietonilor care traversează sau se deplasează neregulamentar pe partea carosabilă.

Acţiunea din dimineaţa acestei zile, desfăşurată pe raza oraşului Motru, în intervalul orar 04:00-09:00, completează acţiunile organizate în mod uzual şi a avut rolul de a creşte gradul de conştientizare a pericolelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj şi Poliţiei Municipiului Motru au procedat la testarea cu aparatul etilotest, a peste 250 de conducători auto. Şapte conducători auto au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, unul dintre ei prezentând o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste cazuri poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 603 lei, reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile şi au întocmit un dosar penal. Alţi şapte conducători auto au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, unul dintre ei prezentând o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste cazuri poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 603 lei, reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile şi au întocmit un dosar penal.

Dosar penal, pentru băutură

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 37 ani, din comuna Slivileşti, care conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri l-au condus la Spitalul Motru, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, bărbatului, i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, poliţiştii rutieri întocmind pe numele său şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. Nu au fost trecute cu vederea nici celelalte încălcări ale Codului rutier. Astfel, poliţiştii au mai aplicat 15 sancţiuni contravenţionale pentru depăşire neregulamentară, neportul centurii de siguranţă, au reţinut în vederea suspendării două permise de conducere pentru depăşire neregulamentară şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here