Verdict final pentru afaceristul denunțat de Ciurel

492

Curtea de Apel Craiova a pus capăt procesului în care a fost judecat un afacerist din Strehaia, care a fost denunțat, în toamna lui 2014, la DNA de către fostul manager privat al Complexului Energetic Oltenia. Laurențiu Ciurel a sesizat atunci anchetatorii cu privire la faptul că Ionel Bogdan a venit la el și i-a dat bani pentru a-i facilita obținerea unor contracte, ulterior afaceristul fiind prins în flagrant. Inculpatul și-a recunoscut faptele și a fost trimis în judecată, fiind acuzat de dare de mită, pedeapsa pe care a primit-o, anul trecut, la Tribunalul Gorj fiind contestată, dar degeaba pentru că individul a pierdut procesul definitiv la Curtea de Apel Craiova.

“Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelantul inculpat la 800 lei cheltuieli judiciare către stat din care 260 lei reprezintă onorariu avocat oficiu ce se va avansa din fondurile Ministerului Justitiei. Definitivă”, au stabilit magistrații craioveni, ceea ce face ca sentința de la Târgu-Jiu să rămână în vigoare. Verdictul dat în vara anului trecut de magistrații gorjeni îi aduce lui Bogdan o condamnare de 14 luni, din care a fost scăzută o zi, inculpatul fiind reținut pentru 24 de ore în momentul realizării flagrantului. De la el statul va confisca și cei 25.000 de lei folosiți ca mită pentru Ciurel, afaceristul fiind obligat să achite și 1200 de lei cheltuieli judiciare statului român.
“Începând cu data de 09 septembrie 2014, în calitate de reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, inculpatul Bogdan Ionel a promis unui martor denunțător (reprezentant legal al unei societăți comerciale) returnarea unui procent de 20% (estimat la 591.500 lei) din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite prin intermediul societății susmenționate, acordând un interes deosebit următoarelor contracte de achiziții publice: furnizarea de rulmenți, în valoare de aproximativ 450.000 lei și 90.000 lei; furnizarea de piese pentru robinete și vane de diferite dimensiuni, în valoare totală de aproximativ 180.000 lei; furnizarea de electrozi în valoare de aprox. 346.000 lei și furnizarea de salopete de lucru cu o valoare de aprox. 625.000 lei, toate în cuantum de 1.690.000 lei. Inculpatul susținea că, din procentul respectiv, 15% (estimat la suma de 253.500 lei) era destinat unui membru al guvernului și unui partid politic, iar restul i-ar fi revenit denunțătorului.
La data de 06 octombrie 2014, inculpatul a remis efectiv martorului denunțător suma de 25.000 lei, reprezentând un avans din totalul sumei promise, pentru a-și asigura încredințarea acestor contracte, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată procurorii DNA în rechizitoriul înaintat instanțelor de judecată.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here