Artista Raffaella Maron şi-a expus operele la Târgu-Jiu

603

La Muzeul Judeţean de Istorie “Alexandru Ştefulescu” a fost vernisată, săptămâna trecută, expoziţia artistei italience Raffaella Maron. Expoziţia poartă denumirea “Omul şi zeitatea”, fiind o extraordinară fuziune de forme şi simboluri.

Este pentru prima dată când Raffaella Maron a expus la Târgu-Jiu, în oraşul lui Brâncuşi. Arta sculpturii şi picturii artistei Raffaella Maron se remarca printr-o fuziune extraordinară de forme şi simboluri, modelate prin intuiţie și fantezie. “Este o expoziţie completă, cu multe forme şi simboluri, modelate prin intuiţie şi fantezie. Foc, pământ, apă, cer, soare şi lună se întâlnesc pe forme şi simboluri. Prin metamorfoza formelor inspirăm o realitate universală nedefinită şi nelimitată. Anumite lucrări amintesc de păcatul originar, cel al lui Adam şi Eva”, a declarat Raffaella Maron. Lucrările ei propun structuri formale revoluţionare, în care se pot degusta tradiţiile timpurii ale civilizaţiilor antice, revitalizate în interiorul unei viziuni estetice destul de curente. În arta lui Maron, realitatea conceptuală devine concretă. În sculpturile ei, există o proporţionalitate între fiinţa umană şi cosmos, care iese la iveală.
expo (1) expo (2)Curatorul expoziţiei a fost Luise Pierluigi. Acesta le-a vorbit celor prezenţi la vernisaj despre dimensiunile operelor realizate de Raffaella Maron: “Principalele teme pe care artista Raffaella Maron le sondează sunt originea fiinţei umane şi originea artei. În lucrările lui Maron, trecutul se conversează cu viitorul. Plasticitatea arhaică a muncii sale sculpturale este încărcată de energie pulsatilă”.
“Sunt lucrări de sculptură, de grafică. Este o expoziţie completă, axată foarte mult pe sugestiv. Întâlnim multe simboluri, iar cea mai interesantă este trecerea printre statuetele din insula Paştelui şi sub picioare este imaginea constelaţiei, pornind de la Sirius şi până la Pământ, ca o idee că umanitatea îşi are rădăcinile undeva în altă zonă”, a spus Albinel Firescu, muzeograf în cadrul Muzeului Judeţean Gorj.
Expoziţia Raffaellei Maron poate fi vizitată de iubitorii de artă din Târgu-Jiu şi nu numai, până la finalul acestei luni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here