Prinşi cu benzină furată

525

Trei tineri din Târgu-Jiu au fost prinşi de către poliţişti cu 17 litri de carburant furat, în maşină. Cei trei s-au ales cu 15 zile de arest preventiv, iar doi complici ai acestora sunt cercetaţi în stare de libertate.

Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Jiu pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Tinerii sunt suspectaţi că împreună cu alţi doi prieteni, au furat în perioada 8-13 aprilie, radiocasetofoane şi benzină şi din mai multe autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Gorj, Bogdan Scafeş: „în dimineaţa zilei de 13 aprilie orele 04:00, o patrulă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu şi jandarmi ai I.J.J. Gorj, în timp ce efectuau serviciul de patrulare au oprit pentru control, pe strada Aleea Castanilor din localitate un autoturism. Cu această ocazie au fost identificaţi D.V.C., 19 ani, conducătorul auto, respectiv M.G.I., 19 ani, F.C.C., 18 ani, S.V.C., 21 ani, şi G.V.V., 18 ani, toţi din municipiul Târgu-Jiu, judeţ Gorj, pasageri. La controlul autoturismului, poliţiştii au găsit, cantitatea de 17 litri carburant (12 litri benzină şi 5 litri motorină), stabilindu-se ulterior că aceasta a fost sustrasă în cursul nopţii din mai multe autoturisme”.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 2.000 lei, a fost parţial recuperat urmând a fi predat părţilor vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Trei dintre hoţi, D.V.C., 19, S.V.C şi G.V.V, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, de unde au primit 15 zile de arest preventiv, iar ceilalţi doi complici sunt cercetaţi în stare de libertate.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here