Angajat al CE Rovinari accidentat mortal în faţa termocentralei

409

DSCF3125Graba spre locul de muncă l-a costat viaţa pe un salariat al Complexului Energetic Rovinari, un autobuz care transporta muncitori spre termocentrala de la Turceni lovindu-l pe acesta în plin. Bărbatul se grăbea să ajungă la locul de muncă şi, deşi în zonă sunt mai multe treceri de pietoni semnalizate, acesta a traversat strada printr-un loc nemarcat în acest sens.

Grigore Brănescu avea 46 de ani şi ieri dimineaţă trebuia să ajungă la secţia „reparaţii mori”, unde lucra pe post de lăcătuş mecanic. Bărbatul a murit însă în zorii zilei, după ce s-a angajat în traversarea străzii pentru a ajunge la locul de muncă. Un tren îl adusese până în halta din faţa termocentralei, mai mulţi muncitori trecând şi ei strada fără să păţească ceva. „Venise trenul, era oprit în staţie, iar el a încercat să treacă strada, dar n-a mai apucat că a venit necazul acesta. Cum s-a întâmplat nu ştiu pentru că nu am apucat să văd când l-a lovit”, ne-a declarat Toni Rotaru, unul dintre muncitorii care coborâseră din tren odată cu Brănescu.

Iniţial, identitatea bărbatului nu era cunoscută, dar colegi de-ai acestuia l-au recunoscut ulterior, oamenii venind de la termocentrală pentru a afla ce se întâmplase în faţa unităţii. „L-a lovit în plin, el s-a rostogolit pe şosea şi acolo a rămas”, a declarat unul dintre muncitori. Şoferul autobuzului, Vasile Avram, nu şi-a mai continuat cursa spre Turceni, muncitorii pe care îi transporta fiind preluaţi de un alt autobuz. Nici el nu-şi explică felul în care s-a produs accidentul, în zonă fiind chiar o trecere pentru pietoni semnalizată, pe care, cel mai probabil, muncitorul nu a folosit-o. „Probabil că el a vrut să îşi scurteze drumul, nu ştiu ce a vrut să facă pentru că a trecut un grup de muncitori în direcţia asta, spre termo, iar dumnealui, nu mai ştiu, zău, parcă mi-a picat aşa de sus, direct în faţă”, spunea ieri şoferul, autobuzul condus de acesta fiind lovit exact la mijlocul parbrizului. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul, cel decedat fiind căsătorit, dar fără să aibă copii.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here