Ropotan, printre durii Ligii 1

518

Pandurii are în lotul său câțiva dintre cei mai sancționați jucători din Liga 1. Proaspăt transferat în iarnă, adus de la Petrolul, Adrian Ropotan este unul dintre cei trei jucători din campionatul intern care a ajuns la cota 12 în ceea ce privește cartonașele galbene.

În sezonul 2011-2012, Pandurii a fost cea mai cuminte echipă din Liga 1, în startul sezonului următor, echipa gorjeană primind Trofeul Fair-Play. A fost și momentul în care Pandurii pornea la drum în ceea ce avea să devină cel mai bun sezon din istoria clubului, sezonul 2012-2013 aducând la Târgu Jiu titlul de vicecampioană și o participare meritorie în grupele Europa League, cu meciuri memorabile contra unor echipe de top precum Braga, Hapoel Tel Aviv, Dnepr sau Fiorentina. În acest sezon Pandurii și-a câștigat din nou dreptul de a participa în competițiile europene și se află în plină luptă pentru un loc cât mai sus în clasamentul final, gorjenii având chiar șanse la titlu, chiar dacă după ultimele două rezultate, 0-1 cu Steaua și 0-0 cu Astra, acestea au scăzut considerabil. Dacă rezultatele sunt notabile, la capitolul disciplină Pandurii are de suferit, mai mulți dintre jucătorii săi fiind în topul celor mai sancționați jucători din Liga 1.
Cel mai neglijent în intervenții este, fără doar și poate, Adrian Ropotan. Mijlocașul defensiv a strâns în acest sezon nu mai puțin de 12 cartonașe galbene, asta fără a le lua în calcul pe cele care, dublate în același joc, i-au adus eliminări, Ropotan fiind de două ori „premiat” și cu cartonașul roșu. Această zestre negativă a fost adunată de Ropotan în 26 de meciuri în care a fost trimis pe teren, multe dintre ele fiind în tricoul Petrolului, Ropotan schimbând echipa în iarnă, abia din etapa a 25-a evoluând pentru Pandurii. Debutul la echipa gorjeană l-a făcut cu un cartonaș galben pe care l-a văzut în partida cu CSU Craiova, dar ceea ce s-a încasat în sezonul regulat s-a șters, așa că în play-off a intrat „curat”. Nu a rămas așa prea mult timp, în cele cinci etape ale turului play-off-ului primind deja patru cartonașe galbene, ceea ce-i restrânge drepturile pentru prima etapă a returului, Ropotan fiind suspendat pentru partida cu ASA Târgu Mureș. Tot câte 12 cartonașe galbene au strâns în acest sezon alți doi „duri” din campionatul intern, Gabriel Mureșan, de la ASA Târgu Mureș, și Junior Morais, de la Astra.
În topul celor mai îngălbeniți jucători de la Pandurii mai sunt Săpunaru, care are 9 cartonașe galbene încasate în acest sezon, dar și Ungurușan și Mrzljak, ambii adunând câte 8 cartonașe galbene în partidele jucate în acest sezon. De menționat și faptul că Săpunaru a efectuat deja o etapă de suspendare în play-off și asta în ciuda faptului că nu a atins limita de patru cartonașe galbene și nici nu a fost eliminat, pauza forțată venind în urma conflictului cu spectatorii de la finalul partidei cu Steaua.
În cele cinci jocuri disputate în play-off, jucătorii Pandurilor au încasat nu mai puțin de 17 cartonașe galbene, dar și două roșii. Nicoară a văzut direct cartonașul roșu în meciul cu Dinamo, iar Filip Mrzljak a fost eliminat la partida cu Steaua pentru două cartonașe galbene primite.
La zestrea de cartonașe și suspendări a Pandurilor din acest sezon se adaugă și „aportul” antrenorului Edi Iordănescu. Acesta a fost trimis în tribună de patru ori în acest campionat, de trei ori doar la meciuri contra dinamoviștilor, eliminările sale soldându-se și cu opt etape de suspendare primite de antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here