Primarul Filip a scăpat spitalul Rovinari de comasare

386

filipRefuzul primarului oraşului Rovinari, Dorin Filip, de a accepta proiectul Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalul de aici a fost de bun augur. Spitalul orăşenesc ,,Sfântul Ştefan” din această localitate nu va fi astfel transformat în cămin de bătrâni aşa cum se va întâmpla la unitatea spitalicească identică de la Sadu.

O contribuţie importantă aici a avut-o şi prefectul Liviu Andrei care a susţinut şi el că spitalul din Rovinari nu trebuie închis.

Dorin Filip a anunţat încă de la primele discuţii ale autorităţilor privitoare la acest spital că nu va accepta niciodată să îl închidă şi asta deoarece oraşul are nevoie de această unitate medicală, pe raza localităţii aflându-se şi Complexul Energetic Rovinari dar şi alte unităţi economice importante. La jumătatea lunii ianuarie anul acesta, conducerea spitalului s-a schimbat prin numirea, ca manager, prin concurs, a chirurgului Robert Calotescu. Acesta a obţinut peste 9.70 la examen fiind declarat câştigător, el înlocuindu-l în funcţie pe fostul director, Laurenţiu Cosmulescu, care a plecat la spitalul de la Cărbuneşti de teamă că spitalul din Rovinari se va comasa.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here