Start în play-off pentru pandurii lui Edi Iordănescu / Vor încă o victorie!

472

Primul play-off al Pandurilor începe chiar acolo unde și-au asigurat prezența între cele mai bune șase formații din Liga 1, la Târgu Mureș, pe un teren pe care s-au impus și pe care își propun să-l părăsească din nou învingători.

Odată cu play-off-ul, în România se poate spune că începe un nou campionat, unul restrâns, cu doar șase participante, dar mai intens și, sperăm mai interesant. Toate echipele pleacă cu șanse aproape egale, poate doar gazdele meciului din această seară sunt ceva mai defavorizate, ele pornind cu un deficit de 7 puncte față de liderul Astra. Tocmai de aceea, ASA Târgu Mureș va fi și singura echipă care va pleca la luptă cu obligația de a câștiga dacă își dorește să lupte din nou pentru titlu, asta după ce în sezonul trecut l-a ratat la mustață, în ultima etapă. Pandurii revin acolo unde, în primul joc disputat în 2016, au dat lovitura și au câștigat cu 1-0, însă datele problemei sunt acum diferite. Antrenorul Petre Grigoraș a fost demis, iar în spatele lui Fekete, stau Mutu, Mureșan și Stăncioiu, jucători care fac legea, dar și echipa.

Meci deschis oricărui rezultat
Și prin prisma faptului că înfrângerea de acum trei săptămâni a fost aproape să-i scoată din play-off pe mureșeni, Edi Iordănescu se așteaptă la o replică dârză a gazdelor. În plus, după ce s-au impus de două ori în sezonul regulat, tehnicianul echipei gorjene consideră că gazdele nu vor accepta ușor un al treilea eșec: “Ne aşteaptă un meci destul de greu la Târgu Mureş, un adversar pe care îl ştim, un adversar pe care l-am învins de două ori şi nu ne va fi uşor să-i învingem încă o dată. ASA va fi un adversar motivat, determinat, aproape că le-am produs o neplăcere fiind la un pas să rateze play-off-ul, vom avea o opoziţie. Au jucători maturi, valoroşi şi care ştiu să gestioneze momentele de joc, ne aşteptăm la un meci deschis oricărui rezultat. Încercăm să scoatem cât mai mult de la acest joc şi de la fiecare”, a declarat Edi Iordănescu. Acesta mizează în continuare pe o echipă în care coeziunea grupului este considerată principala armă: “Atuul nostru este grupul şi în teren şi în afara lui. E un mediu bun aici, lucrăm zi de zi, să fim bine organizaţi pe teren, să fim cât mai complecși. Nu suntem pregătiţi pentru ce ne-a mai luat valul şi am început să vorbim. Mai avem etape de parcurs, mai avem să ne sudăm puţin, să fim mai consistenţi în joc, mai sunt lucruri pentru care trebuie să lucrăm. Atuul nostru este forţa grupului”, a subliniat tehnicianul Pandurilor.

Mici probleme medicale
Nu toți pandurii lui Edi Iordănescu vor fi apți pentru partida cu ASA Târgu Mureș, însă tehnicianul gorjenilor nu are mari probleme în alcătuirea formației. “Mihai Răduţ a ieşit cu probleme după meciul cu Viitorul. Sper să putem miza pe Unguruşan, el a reintrat la antrenamente cu echipa. Pleaşcă este sub tratament, următoarea perioadă nu-l vom avea, are o problemă serioasă şi între 2-3 săptămâni nu intră cu grupul. Droppa nu este la 100%, mai face antrenamente separat, avem răbdare cu el şi nu-l forţăm.
Când va fi 100% vom vorbi de folosirea lui în primii 18. Erico a reintrat în program normal. Vedeţi, problemele le-au avut jucătorii care au avut probleme şi în trecut”, este ultimul buletin medical expus de Iordănescu junior.
Acesta este însă destul de liniștit în privința alcătuirii primului unsprezece, lotul avut la dispoziție fiind destul de ofertant: “Nu mai fac atât de multe improvizaţii, am stabilizat anumiţi jucători pe anumite poziţii, am dat mai multă greutate compartimentelor”, a completat Edi Iordănescu.

Schimbări la gazde
După plecarea lui Petre Grigoraș, ASA Târgu Mureș a schimbat destul de mult și la nivelul echipei de start.
Față de meciul contra Pandurilor, la ultimul joc disputat, cel din cupă, cu CFR Cluj, ASA Târgu Mureș a aliniat un prim unsprezece cu patru modificări, dar și cu un sistem nou. Cei care decid acum planul tehnico-tactic mizează pe un sistem 4-2-3-1 renunțând la clasicul 4-3-3 al lui Grigoraș, iar în prima garnitură și-au făcut loc pe benzi, în defensivă, Gabi Matei și Pîrvulescu, Dedov în zona mediană, iar Țucudean este vârful împins.
Interesant este faptul că Mutu, după plecarea lui Grigoraș, nu a mai fost titular, într-o partidă nu a intrat deloc, iar în ultima a jucat doar o jumătate de oră.

ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Trans-Sil”, Târgu Mureș, ora 20:30
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV
Echipe probabile:
ASA: Stăncioiu – G. Matei, M. Constantin, Balaur, Pîrvulescu – Mureșan, Gorobsov – Dedov, Costa, Jazvic – Țucudean. Antrenor: Carol Fekete.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Vasco, Grecu – Mrzljak, Ropotan – Nicoară, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

“Din momentul de faţă ne aşteaptă un nou campionat. Vor fi 10 meciuri importante şi echilibrate. Din acest moment orice este posibil. Se vor confrunta cele mai bune echipe, există un echilibru destul de mare între echipe, vor fi meciuri deschise. Sper să fie jocuri frumoase, spectaculoase care să atragă oamenii spre stadioane. Acest nou format poate va dinamiza competiţia”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here