SRI selectează candidaţi pentru Academia “Mihai Viteazul”

609

Serviciul Român de Informaţii (SRI) selecţionează candidaţi pentru şcolarizare în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, cursuri universitare de licenţă şi masterat. Înscrierile se fac până la data de 29 ianuarie 2016, iar candidaţii cu domiciliul pe raza judeţului Gorj pot aplica la sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii.

Numărul de locuri scoase la concursul de admitere (studii de licenţă): Facultatea de Informaţii specializarea “Psihologie-informaţii” – 30 locuri (20 băieţi şi 10 fete); Facultatea de Studii de Intelligence specializarea “Studii de securitate şi informaţii” – 25 locuri (17 băieţi şi 8 fete). Durata studiilor este de 3 ani şi se adresează absolvenţilor de liceu, cu diplomă de bacalaureat şi elevilor aflaţi în ultimul an de liceu, în vârstă de până la 23 ani, împliniţi în anul organizării concursului, care îndeplinesc condiţiile de înscriere, sunt apţi din punct de vedere medical şi psihologic şi acceptă să lucreze, după finalizarea studiilor, în unităţile unde vor fi repartizaţi, conform nevoilor Serviciului. Pentru a dobândi calitatea de ofiţer de informaţii şi competenţele necesare exercitării atribuţiilor profesionale este necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program universitar de master profesional dedicat, organizat de Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”.
Numărul de locuri scoase la concursul de admitere (master profesional, 4 semestre): Facultatea de Informaţii specializarea “Intelligence şi securitate naţională” – 35 locuri (25 bărbați şi 10 femei); Facultatea de Studii de Intelligence – specialitatea “Analiză de intelligence”: 25 locuri (16 bărbaţi şi 9 femei). Oferta se adresează absolvenţilor ciclului I – studii universitare de licenţă şi studenţilor aflaţi în ultimul an de facultate, în vârstă de cel mult 32 ani, împliniţi în anul organizării concursului, care îndeplinesc condiţiile pentru încadrare în Serviciul Român de Informaţii în calitate de ofiţeri, sunt apţi din punct de vedere medical şi psihologic, buni cunoscători ai unei limbi străine şi care acceptă, după terminarea studiilor, să lucreze în unităţile unde vor fi repartizaţi, conform nevoilor Serviciului. Prin cursul de master, aceştia vor dobândi competenţele profesionale necesare exercitării atribuţiilor de ofiţeri de informaţii operativi, respectiv ofiţeri de informaţii analişti.
Pe întreaga desfăşurare a programului, cursanţii vor avea statut de angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din acesta, astfel: angajaţi civili, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, (pe durata primelor 4 luni aferente modulului I); ofiţeri de informaţii, pe restul duratei cursului, în situaţia promovării evaluărilor complexe ce vor fi susţinute la finalul primelor 4 luni aferente modulului I.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here