34 de medici gorjeni s-au înscris pentru examenul de specialist

352

Înscrierile pentru participarea la examenul pentru obţinerea gradului de medic specialist s-au finalizat în urmă cu o săptămână. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat dosarele depuse, fiind contabilizat un număr de 34 candidaţi, dintre care doar unul a optat pentru Balneologie, restul înscriindu-se pentru Medicina de Familie. Susţinerea probelor va avea loc pe 17 aprilie 2013.

Înscrierile pentru examenul de specialist s-au derulat în perioada 4-20 martie. La Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-au depus 34 de dosare. „Avem 34 de candidaţi înscrişi. Unul singur a optat pentru Balneologie, restul au ales Medicina de Familie”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Examenul se va desfăşura în centre universitare medicale care asigură pregătirea pentru toate modulele teoretice şi baremul de manopere, proceduri, tehnici diagnostice şi terapeutice din curriculumul de pregătire, cu excepţia specialităţii Medicină de Urgenţă, pentru care examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti şi Târgu-Mureş. Pentru toate specialităţile, exceptând Medicina de Urgenţă, examenul de specialist are următoarele probe: proba scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialităţi, cu durata de trei ore; probe clinice/practice, conform tematicilor fiecărei specialităţi. Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului.
Reamintim că la examenul de medic specialist din luna septembrie a anului trecut, la nivelul judeţului nostru a fost înscris un singur candidat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here