134 de elevi gorjeni, eligibili pentru “Bani de liceu”

437

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au afişat săptămâna trecută portalul dedicat al programului naţional de protecţie socială primele liste cu potenţialii beneficiari ai „banilor de liceu”. Pe aceste liste se regăsesc şi numele a 134 de elevi gorjeni.

Ministerul Educaţiei a publicat săptămâna trecută lista parţială cu elevii gorjeni care ar putea beneficia de „Bani de liceu” în anul şcolar 2012 – 2013. Mai exact, până pe data de 18 octombrie, 134 dintre cei peste 2.500 de elevi care au solicitat sprijin financiar din partea statului au fost declaraţi eligibili, în urma verificărilor efectuate. Cererile vin de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu (8), Grupul Şcolar Industrial de Petrol (44), Grup Şcolar Industrial Minier Rovinari (48) şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu (34).

Lista finală, afişată duminică
Lista finală cu beneficiarii eligibili va fi afişată la sfârşitul acestei săptămâni pe site-ul Ministerului Educaţiei, urmând ca în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie cei nemulţumiţi de decizia comisiilor de acordare a ajutorului să depună contestaţii. Eventualele contestaţii vor fi soluţionate în perioada 2 – 6 noiembrie, rezultatele finale urmând să fie afişate în 7 noiembrie. Elevii care vor fi declaraţi eligibili vor primi în acest an şcolar un ajutor în cuantum de 180 de lei pe lună. Banii se dau inclusiv pe perioada vacanţelor şi a practicii în producţie. Fondurile vor fi alocate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi vor fi distribuite elevilor de către unităţile şcolare din care provin. Dacă însă pe parcursul anului şcolar, elevii vor acumula mai mult de 20 de absenţe nemotivate, vor pierde dreptul de a beneficia de acest ajutor de la stat, urmând ca inspectoratul şcolar să realoce acest sprijin altor elevi. În anul şcolar 2011 – 2012, 2350 de elevi din judeţul Gorj au beneficiat de sprijinul financiar oferit prin programul „Bani de liceu”.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here