Elevii de la „Ecaterina” au întâmpinat Caravana ECOTIC

729

După un periplu impresionant pe la mai multe instituţii de învăţământ din ţară, Caravana Ecotic, o autoutilitară pe patru roţi, a poposit ieri şi la Şcoala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu din Tg –Jiu. Copiii au putut vedea o expoziţie de deșeuri de echipamente electrice și electronice. Acţiunea de ieri face parte din proiectul “Zilele ECO în Școala ta!”, în care sunt implicate mai multe şcoli din țară.

Campania ECOTIC „Zilele ECO în Școala ta!” s-a desfăşurat şi la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, scopul acesteia fiind de informare şi implicare susţinută a elevilor în acţiuni de ecologizare şi protejare a mediului.
ecoticPrimind vizita Caravanei Ecotic, elevii din fiecare clasă au fost invitaţi să intre pe rând în caravană, unde au primit explicaţii despre importanța colectării selective a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) cât şi despre prelucrarea şi folosirea lor pentru fabricarea de produse noi.
Primind ajutorul dascălilor şi al părinţilor, copiii au reuşit să colecteze şi să recicleze corect. În şcoală a fost amplasat un recipient unde s-au depus baterii consumate, telefoane mobile şi alte aparate electrice deteriorate. În acest mod, toate deşeurile strânse nemaifiind aruncate la ghena de gunoi, nu vor mai polua mediul, urmând a fi reciclate.
ecotic1Astfel, elevii au strâns cantităţi importante de DEEE, baterii şi acumulatori, au contribuit la ecologizarea şcolii şi au creat, din elemente reciclabile, cu mâinile lor, dar sub îndrumarea dascălilor, câteva lucruri interesante. Provocarea de a găsi idei originale, creative, i-a încântat pe copii. Cu câteva zile înainte, elevii din fiecare clasă s-au pregătit intens, unii au lucrat individual, alţii în echipă, s-a format în şcoală un adevărat atelier de creaţie, iar bucuria reuşitei va fi pe măsură. Vineri, în curtea şcolii va avea loc o paradă de costume ECO a elevilor, care vor purta haine confecţionate din reviste, ziare sau hârtie creponată. Aceştia se vor întrece în a-şi expune vestimetaţia eco, pălăriile, rochiile, costumele, toate însoţite de diverse accesorii lucrate cu grijă, vor constitui garderoba lor. Elevii cu cea mai interesantă ţinută vor fi premiaţi cu diplome, în urma concursului ce va avea loc în curtea şcolii.
Copiii au înţeles că natura trebuie respectată pentru a duce o viaţă sănătoasă şi astfel, ei au transmis, prin acţiunea de ieri, mesajul eco-educativ de păstrare a mediului cât mai curat.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here