“Tăcerea, sărutul şi infinitul”

774

lansare (3)“Arca Metanoia”, antologie de versuri semnată de scriitorul Ion Popescu Brădiceni, a fost lansată ieri la Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu–Jiu. În cadrul aceluiaşi eveniment a

avut loc şi vernisarea unei expoziţii de pictură a artistului plastic Vasile Fuiorea. Cele două arte, literatura şi pictura, s-au reunit sub numele de „Tăcerea, sărutul şi infinitul”.

Un eveniment cultural amplu a avut loc ieri, la Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu–Jiu, în prezenţa a mai multor oameni de cultură şi nu numai. Poetul Ion Popescu lansare (5)Brădiceni a fost în centrul atenţiei, sărbătorind mai multe evenimente importante, printre care şi împlinirea a 35 de ani de la debutul literar precum şi 55 de ani de viaţă. Cu această ocazie, omul de litere a decis să lanseze antologia „Arca Metanoia”, alături de pictorul Vasile Fuiorea, ale căror lucrări au ilustrat respectiva carte. „Colaborarea mea cu domnul Ion Popescu Brădiceni, fiind şi colegi la universitate, consider că este fericită. În fond, pictura este o poetică e reveriei şi de asta am considerat că este benefic să colaborez cu dumnealui”, a declarat Vasile Fuiorea.
Poezia şi pictura merg mână în mână
Lucrările de pictură expuse în cadrul acestui eveniment sunt, de fapt, o parte din lucrările expoziţiei de doctorat a pictorului şi profesorului universitar Vasile Fuiorea. În urma unei îngemănări a celor două arte sub numele de „Tăcerea, sărutul şi infinitul”, picturile artistului plastic au ilustrat antologia de versuri a scriitorului Ion Popescu Brădiceni. La eveniment au participat oameni de cultură, subprefectul judeţului Gorj – Marcel Romanescu, profesori universitari şi studenţi ai celor doi artişti care sunt şi profesori universitari la secţia de Arte Plastice şi Decorative din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu–Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here