Trei elevi cu handicap susţin bacalaureatul la domiciliu

339

scaun●”Avem trei cazuri cu elevi care vor da bacalaureatul de acasă. Toţi suferă de handicap de gradul I şi sunt din Târgu-Jiu. La probele orale, doi dintre ei s-au putut deplasa la centrele de examinare, dar pentru probele scrise, cei trei elevi au primit aprobare specială pentru a susţine examenul de acasă”- Camelia Bibere, inspector în cadrul IŞJ Gorj

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit anul acesta trei solicitări speciale de la absolvenţii care au de susţinut examenul de bacalaureat. Elevii, care sunt din Târgu-Jiu şi suferă de handicap de gradul I, vor susţine probele scrise ale examenului de acasă.

Din miile de elevi care vor susţine anul acesta examenul de bacalaureat, trei vor avea ghinionul să nu se afle printre colegii lor. Aceştia suferă de handicap de gradul I şi nu se vor putea deplasa la centrele de examinare pentru susţinerea examenului. Cererile speciale depuse de aceştia la Inspectoratul Şcolar Judeţean (I.Ş.J.)Gorj au fost aprobate şi astfel cei trei vor da probele scrise de acasă, unde vor fi supravegheaţi de o comisie.

Probele orale, date alături de colegi

Dintre cei trei târgujieni care vor susţine probele scrise la limba română, proba de profil şi cea la alegere de acasă, doi dintre ei s-au putut deplasa la centrele de examinare, pentru a susţine probele de competenţe. Se pare că elevul care a susţinut şi probele orale de acasă, este paralizat, deplasarea acestuia fiind imposibilă. La probele scrise, imediat după multiplicarea subiectelor, un membru al Comisiei de Examinare şi doi profesori asistenţi de altă disciplină decât cea la care candidatul susţine examenul, se vor deplasa la domiciliul elevului, unde vor rămâne până la finalizarea probei de către candidat, asta întâmplându-se la fiecare elev.

Cei mai mulţi elevi gorjeni, experimentaţi la română

Din cei 5045 de gorjeni înscrişi pentru prima sesiune a bacalaureatului, 3083 au fost declaraţi experimentaţi, 1451 avansaţi şi 404 au fost apreciaţi la nivel mediu la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Dintre cei care trebuiau să susţină proba orală, 107 au fost absenţi. Cele mai bune calificative le-au obţinut elevii de la Tudor şi cei de la Teologic. Rezultatele obţinute la această probă nu se pot contesta.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here