Salvatorii cer ajutorul populației: ”STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE!”

380

ISU Gorj a început o campanie pentru a diminua numărul incendiilor care au loc în fiecare zi în județ. În urma bilanțului, a reieșit că de la începutul anului și până în prezent, deci în primele opt luni ale acestui an, au avut loc aproape 800 de incendii. Cu alte cuvinte, în medie, cam câte 100 de incendii pe lună! Situația este îngrijorătoare, cu aât mai mult cu cât, chiar și oamenii își găsesc, uneori, sfârșitul în flăcări, pe lângă animalele din gospodării sau cele sălbatice.

”Să spunem cu toții: „STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE!”

De la începutul anului și până în prezent am intervenit pentru stingerea a 798 de incendii de vegetație și fond forestier!

Doar în ultimele două zile s-au produs 30 de astfel de incendii!

În majoritatea cazurilor, cauza probabilă a acestor arderi o reprezintă utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor vegetale și menajere, sau încercarea de igienizare a terenurilor agricole prin incendiere.

De cele mai multe ori, lupta noastră cu flăcările este amplificată de vântul care facilitează extinderea cu repeziciune a flăcărilor, zonele greu accesibile în care nu se poate interveni cu ajutorul autospecialelor de intervenție și temperaturile foarte ridicate.

Pagubele pentru mediul înconjurător sunt iremediabile!

Sute de hectare de vegetație mistuite de flăcări, copaci seculari făcuți cenusă și animale sălbatice arse!

Din păcate, au existat și cazuri în care flăcările s-au extins la autovehicule parcate, s-au la construcțiile aflate în apropiere.

Din păcate, s-a înregistrat și o victimă! Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, care, în încercarea de a stinge flăcările, a fost surprins de incendiu și a suferit arsuri foarte grave, pe aproximativ 90% din suprafața corpului.

Cu toții ne dorim să ne știm părinții în siguranță, apropiații în siguranță!

Haideți să ne implicăm și să purtăm discuții cu familia noastră, cu prietenii noștri, în încercarea de a-i face pe cei care folosesc această practică de utilizare a focului, să renunțe!

Eforturile echipajelor noastre de intervenție pentru limitarea efectelor și stingerea acestor incendii sunt extreme, iar dacă știm cu toții cum se resimte o temperatură de peste 35 de grade într-o ținută lejeră, este ușor de imaginat cum se resimte o temperatură de peste 35 de grade cu echipamentul de protecție pe care îl poartă un pompier și care se luptă cu flăcările 8,9 poate 10 ore.

Îți mulțumim dacă alegi să te implici și tu pentru a stopa acest fenomen!”, este mesajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.