Reţeta zilei – Prăjitură cu brânză şi vişine

496

Ingrediente:

600 g brânză de vaci, 6 ouă, 120 g gris de grâu, 200 g zahăr, 500 g vişine fără sâmburi, esenţă de vanilie, unt pentru uns tava, bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

Vişinele se curăţă de sâmburi.

Se pun împreună ouăle cu zahărul şi se bat cu mixerul bine.

Brânza se amestecă cu grisul de grâu.

La compoziţia de ouă se adaugă cea de brânză şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul.

Apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi iarăşi amestecaţi bine.

Tava se unge cu unt şi se presară bine cu gris de grâu.

Se toarnă 1/3 din aluat în tavă şi peste el se distribuie uniform vişinele.

Turnaţi restul de aluat în tavă, nivelaţi şi daţi la cuptor la temperatură medie – 180-200 grade.

Lăsaţi până se rumeneşte frumos, apoi scoateţi şi lăsaţi să se răcească bine.

După ce s-a răcit o răsturnaţi pe un platou.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here