Ingrediente
Blat:
4 ouă, 100 g zahăr, 3 linguri făină, 1 lingură amidon, 1 linguriță praf de copt,2 linguri cacao
Crema cu lapte:
2 plicuri pudră de budincă, 4 linguri zahăr, 500 ml lapte, 200 g unt
În plus:
aproximativ 300 g biscuiți de unt, 400-500 g nutella
Crema:
350 g smântână lichidă pentru frișcă cu minim 30% grăsime
1 plic gelatină de portocale
230 ml apă fierbinte
Decor:
3-4 lingurițe cacao
Mod de preparare:
Blat cu cacao:
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se mixează albușurile și se adaugă treptat zahărul.
Se pun gălbenușurile unul câte unul.
Se încorporează făina amestecată în prealabil cu amidonul, cacaua și praful de copt.
Se toarnă aluatul într-o tavă cu dimensiunea de 25 x 35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace blatul la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 20 minute.
Blatul copt se lasă deoparte să se răcească.
Crema cu lapte:
Se pun 300 ml lapte și zahărul într-o cratiță, la fiert.
Se amestecă restul de lapte rece cu praful de budincă.
Când amestecul din cratiță ajunge la punctul de fierbere, se toarnă compoziția cu budinca.
Se fierbe și se amestecă constant până când crema se îngroașă.
Se îndepărtează crema de pe foc și se lasă deoparte să se răcească.
La crema răcită, se încorporează untul care în prealabil a stat la temperatura camerei.
Se distribuie crema cu lapte peste blatul cu cacao copt și răcit.
Peste cremă se așează un strat de biscuiți.
Se acoperă stratul de biscuiți cu un strat de nutella.
Se așează un nou strat de biscuiți.
Crema:
Se dizolvă gelatina în apă fierbinte și se lasă să se răcească.
Se mixează smântâna lichidă și se adaugă treptat gelatina dizolvată în apă.
Se întinde uniform crema peste ultimul strat de biscuiți.
Se decorează prăjitura cu cacao sau ciocolată.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru