Ingrediente
Blat:
6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri făină, 2 linguri cacao, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, un praf de sare
Cremă:
500 g brânză de vaci, 200 g unt 82% grăsime, 200 g zahăr pudră, o fiolă esență de vanilie
Glazură:
2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml Fanta, 5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Blat: Se separă gălbenușurile de albușuri. Se mixează gălbenușurile cu zahărul 1-2 minute cât să se omogenizeze, apoi se adaugă uleiul în fir subțire și se mixează în continuare. Se adaugă făina amestecată cu cacaua și praful de copt, toate cernute. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă ușor, cu mișcări lente, de jos în sus. Se toarnă compoziția într-o tavă (25×35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasă blatul la răcit.
Crema: Se mixează untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi se adaugă brânza și esența de vanilie și se mixează în continuare. Se întinde crema peste blatul răcit și se dă tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura: Se prepară după indicațiile de pe plicul de budincă, doar că în loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta. Când este puțin călduță o turnăm peste stratul de cremă. După două ore de stat la frigider prăjitura se poate porționa și servi.
Poftă bună!