Rețeta săptămânii – Cremșnit american

1631

Ingrediente:
Blat:
7 gălbenușuri, 300 g zahăr pudră, 200 g făină, 1 pliculeț praf de copt, 1 zahăr vanilinat, 13 linguri apă, 2 linguri cacao
Crema:
7 albușuri, 200 g zahăr pudră, 2 pliculețe budincă de vanilie, 600 ml apă, 2 plicuri zahăr vanilinat
Ornat:
frișcă și ciocolată rasă

Mod de preparare
Pentru blat, se mixează gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă apa, praful de copt (nestins), zahărul vanilinat, făina și cacaua. Se pregătește o tavă cu dimensiunile de 35×27 cm. Se tapetează cu hârtie cerată și se unge cu unt. Se toarnă compoziția pentru blat în tavă. Se întinde compoziția uniform. Blatul va crește frumos.Se coace blatul pentru 15-20 minute la foc potrivit. Nu trebuie să fie copt definitiv. Între timp se pregătește crema. Se bat spumă albușurile cu un praf de sare până când se obține o bezea tare. Se încorporează treptat zahărul pudră. Se pune 2/3 din apă, într-o crăticioară, la fiert. Se dizolvă budinca de vanilie în 1/3 de apă rece. Când apa din crăticioară începe să fiarbă, se adaugă budinca dizolvată. Se fierbe pe foc pentru 3-4 minute. Se încorporează albușurile bătute spumă cu budinca din cratiță, încă fierbinte. Se scoate blatul din cuptor și se distribuie uniform crema deasupra. Se pune tava în cuptor pentru încă 15 minute, la foc mediu spre mic. Când prăjitura se răcește, se pune frișca și ciocolata răzuită.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here