Conducerea Complexului Energetic Oltenia a început reorganizarea companiei energetice, în contextul în care actul normativ care vizează producătorul energetic va intra în vigoare peste două luni. Gorjeanul a relatat despre acest subiect încă de la începutul acestui an când s-a revenit asupra reorganizării, după ce s-a decalat termenul de intrare în vigoare a Ordonanței austerității după ce, la finalul anului, se hotărâse renunțarea la 153 de posturi de șefi de birou, de servicii și de departamente din cadrul structurilor companiei. Totuși, potrivit unor surse, au existat unele permutări de șefi în cadrul structurilor companiei, mai exact la nivelul celor patru UMC-uri.
Este tot mai clar că, după semnarea Contractului Colectiv de Muncă va începe reorganizarea CEO. Asta spun liderii de sindicat care dau ca sigur faptul că angajații ce vor refuza să fie mutați în alte structuri ale companiei ar putea fi concediați individual. Mai mult, potrivit noilor reglementări care vor intra în vigoare de la data de 1 iulie, se impune un normativ de personal care va duce la desființarea birourilor cu mai puțin de 10 persoane și la reorganizarea departamentelor și serviciilor astfel încât să nu aibă mai puțin de 10 angajați, iar direcțiile să nu aibă mai puțin de 20 de salariați. Astfel, în noul context, până la finele lunii iunie CEO trebuie să finalizeze reorganizarea companiei. Potrivit unor estimări de personal, peste 150 de șefi își vor pierde funcțiile, în condițiile în care dispar aproximativ 80-90 de birouri din CEO unele departamente și servicii vor fi ajustate pentru a se conforma cerințelor legale. Organigrama ce urmează a se implementa fusese deja pregătită, încă de la finele anului trecut, și unii dintre șefi primiseră deja actele adiționale la contractele individuale de muncă pentru noile poziții, numai că prorogarea unor termene din actul normativ a făcut ca aceștia să-și păstreze funcțiile încă șase luni. Se preconizează, de asemenea, că Sucursala Minieră se va transforma în Direcția Minieră, așa cum este Direcția Energetică. De altfel, de la începutul acestui an, au existat unele permutări de funcții și șefi în cadrul structurilor miniere ale companiei. La UMC Jilț, UMC Motru, UMC Rovinari și UMC Roșia-Peșteana, fiind schimbate unele persoane din adjunct șef secție în șef schimb, din adjunct șef sector, în adjunct șef secție. Au existat și cazuri în care șefi de birouri din UMC Motru, având în vedere că li se desființează posturile, să fie promovați în ingineri șefi. Cert este că, la vârful celor patru structuri miniere, în primele trei luni ale acestui an, au fost schimbări pe funcții, unele dintre acestea fiind generate de pensionarea unor șefi, iar altele în urma înlocuirii acestora.
Adrian Georgescu
Noul Contract Colectiv de Muncă al CEO, trimis la ITM Gorj
Șefii CEO au anunțat încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, într-un comunicat de presă transmis miercuri.
„Noul contract colectiv de muncă al CE Oltenia a fost semnat în data de 23 aprilie, de către reprezentanții administrației și ai celor doua federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate care au participat la negocieri, conform mandatelor acordate de către sindicatele legal constituite la nivelul S. C.E. Oltenia S.A, și depus ulterior la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru înregistrare conform prevederilor legale.
În urma negocierilor purtate, în acest an, cu partenerii sociali, au fost stabilite o serie de beneficii ce vor fi acordate angajaților. Prevederile noului contract colectiv de muncă al CE Oltenia sunt aplicabile pe o perioadă de doi ani” arată administrația CEO.
M.C.H.
Si sindicalistii latrai(muncitori cu gura) nu-si pierd posturile sau in productie este mai greu.La CEO jumatate cred ca sunt lideri de sindicat poate chiar pentru propria persoana…