Promovările în CEO, interzise

343

După ce promovările au fost aprobate la nivelul TESA al Complexului Energetic Oltenia(CEO), imediat după realizarea CEO, moment în care numeroşi directoraşi sau simpli angajaţi au plecat de pe posturi de pe la CE Turceni, SNLO sau CE Rovinari pe posturi de conducere la nivelul executivului, acum acestea au fost interzise. Conducerea CEO a dat astfel o decizie care interzice aceste promovări, destul de tardiv însă, după ce mişcările pe posturi s-au realizat şi promovaţii şi-au ocupat posturile dorite.

“La nivelul actualei societăţi, nu s-au înregistrat cazuri de promovări de personal de pe studii medii pe studii superioare, în acest sens fiind emisă o dispoziţie prin care se interzic promovările de la nivelul personalului muncitor şi operativ către conducătorii formaţiilor de lucru sau personal TESA”, se arată într-o comunicare tardivă a CEO, care încearcă astfel să se apere în legătură cu numeroasele scrisori ajunse la Gorjeanul, care indicau aceste promovări. Din organigrama celor 200 de salariaţi ai executivului CEO, prezentată recent de Gorjeanul, anterior comunicatului CEO, se demonstrează însă altceva. Se vede astfel că o parte dintre directori au primit posturi mult mai generoase la nivelul executivului CEO, acestea fiind însă adevărate promovări. Astfel, Daniel Olaru, directorul economic al SNLO, a fost promovat director Dezvoltare la CEO în conducerea structurii şi nu la una dintre divizii. Cu toate acestea, mutarea nu este considerată o promovare potrivit comunicării CEO. Olaru nu este singurul exemplu, numeroşi fiind cei care au fugit spre executivul CEO şi spre promovări, decizia stopării urcărilor în funcţii nefiind cunoscută, nefiind făcută publică, până luna trecută. Să nu uităm că CEO funcţionează din mai. Să înţelegem că decizia nefăcută publică în niciun loc ar fi fost dată în august sau când?! Cu siguranţă după ce s-au operat promovările.

Clase pe sprânceană sau nu?!
În acelaşi comunicat se face referire şi la clasele de salarizare de care au parte şefii sau mutaţii în executivul CEO, asta după ce în scrisorile amintite se făcea vorbire tocmai de salariile diferite existente la acest nivel spre deosebire de salariile pe aceleaşi posturi de la sucursale. “Pentru posturile nou create au fost acordate clase cu încadrare în limitele grilei de salarizare aferente funcţiei respective, conform CCM aplicabile, raportat la complexitatea atribuţiilor de serviciu şi la aria de acoperire a fiecărei activităţi”, se completează în comunicatul CEO. Mai precis, complexitatea activităţii din cadrul executivului CEO ar putea influenţa totuşi majorarea sau diferenţierea salariului între şefii de la sucursale şi cei de la vârful structurii.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here