Peste 60 de gorjence, beneficiare ale proiectului „Un viitor mai bun pentru femei”

336

aProiectul european “Un viitor mai bun pentru femei”, iniţiat de Compania de Consultanţă Depro Inovaţie, în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială şi Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România, s-a desfăşurat şi la nivelul judeţului Gorj. Aproximativ 60 de femei din judeţul nostru au participat la aceste cursuri, menite să le ajute să-şi deschidă sau să-şi dezvolte propria afacere.

Proiectul „Un viitor mai bun pentru femei” este co-finanţat de Uniunea Europeană şi îşi propune să promoveze un rol activ pentru femeile din mediul rural şi din oraşele mici cu economie aapreponderent agrară prin pregătirea şi sprijinirea acestora în iniţierea şi gestionarea de mici afaceri sau proiecte comunitare. Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în cadrul comunităţilor rurale aptitudinile antreprenoriale ale femeilor sunt foarte puţin utilizate. Procentajul persoanelor casnice din mediul rural reprezintă 53,1% din totalul de persoane inactive şi este alcătuit exclusiv din femei. Cursurile oferite gratuit grupurilor ţintă în cadrul proiectului, conform nevoilor specifice identificate la nivelul comunităţilor locale, se înscriu în următoarele categorii: cursuri de formare de formatori, cursuri de antreprenoriat şi competenţe manageriale şi cursuri de management de proiect. Participanţii la cursuri vor primi, în urma examinării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), iar ca o particularitate a proiectului, beneficiarii vor primi consultanţă specializată până în momentul finalizării unui plan de afaceri viabil sau a unui proiect de dezvoltare comunitară.

60 de gorjence, beneficiare ale proiectului

În judeţul Gorj, până în prezent, au avut loc sesiunile de cursuri pentru specializare în Managementul Afacerilor şi Managementul Proiectelor, cât şi cursuri de Formare Formatori (TOT), oferite gratuit beneficiarelor proiectului „Un viitor mai bun pentru femei”. La cursuri au participat în jur de 60 de femei din 13 comunităţi ale judeţului. De asemenea, participantele s-au putut bucura şi de consilierea specifică susţinută în cadrul proiectului. Unele dintre beneficiare au conturate idei de afaceri sau de proiecte comunitare, în timp ce altele au reuşit deja să îşi îndeplinească visul antreprenorial, iniţiind sau chiar dezvoltând o mică afacere sau un proiect. 53 de gorjence sunt acum membre ale Asociaţiei Regionale a Femeilor Antreprenor Tismana, urmând să fie părtaşe şi la înfiinţarea unei asociaţii naţionale care să le sprijine rolul lor în dezvoltarea comunităţii, numărul acestora fiind în continuă dezvoltare.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here