Motrenii, lăsaţi fără căldură

398
Motrenii, restanţieri la agentul termic, nu vor primi, în perioada imediat următoare, căldură. Aceasta este decizia luată de către conducerea Uzinei de Agent Termic şi Termoficare (UAATA) Motru împotriva locatarilor care nu şi-au achitat datoriile la întreţinere în ultimele luni.

Ilie Schintee, directorul de la UAATA, a declarat că în situaţia în care Guvernul nu va achita subvenţia pe acest an, pregătirea pentru sezonul de iarnă va fi pusă sub semnul întrebării. Recuperarea celor peste 100 de miliarde de lei de la locuitorii oraşului Motru a reprezentat, încă de la începutul anului, una din principalele probleme cu care s-a confruntat Uzina de Termoficare din localitate. Cum, nici până în prezent, în ciuda acţiunilor de recuperare desfăşurate, nu s-a reuşit să se strângă decât sume infime în contul uzinei, acum când pregătirile de iarnă sunt în toi, reprezentanţii unităţii dau din umeri deoarece nu au banii necesari pentru acestea. Ilie Schintee, directorul UAATA, a declarat că singura soluţie prin care îi poate constrânge pe locatarii restanţieri să plătească datoriile acumulate este aceea că, la 1 noiembrie, să le debranşeze apartamentele de la agentul termic. În realitate, acest lucru nu înseamnă decât că vor primi căldura şi apa caldă numai acele unităţi locative care sunt la zi cu plata datoriilor la asociaţie.

Pensionarii, primii la plată
Un simplu calcul arată că cei mai buni platnici sunt pensionarii, restul categoriilor de debitori fiind, în opinia conducerii UAATA, de rea credinţă. Cât despre pregătirea de iarnă, directorul Ilie Schintee a declarat că are nevoie de 6 miliarde de lei pentru primele aprovizionări, situaţie în care, de la 1 noiembrie, în apartamentele din Motru s-ar putea da drumul la căldură. Situaţia economică prin care trece UAATA este una mult mai critică decât pare, la cele 50 de miliarde de lei pe care le are de primit ca şi subvenţie de la Guvern, unitatea mai trebuie sa recupereze aproximativ 200 de miliarde de lei, pentru serviciile prestate primăriei, unităţilor de învăţământ şi asociaţiilor de locatari. Următoarea perioadă se arată a fi una mult mai dificilă pentru UATA, cu atât mai mult cu cât subvenţia societăţii va fi folosită la achitarea, prin compensare, a datoriilor pe care societatea le are la SNLO, după cum au declarat reprezentanţii unităţii miniere.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.