Meniu cu calorii în plus pentru deţinuţi

619

Cele 490 de persoane încarcerate la Penitenciarul Târgu-Jiu vor avea un meniu festiv şi tradiţional cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în speţă a Crăciunului şi a Revelionului. Potrivit lui Marius Oborocea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, hrănirea persoanelor private de libertate se realizează conform OMJ nr. 2713/C/15.11.2011, care prevede mai multe norme de hrană, specifice diferitelor categorii de persoane private de libertate custodiate de sistemul penitenciar. “În conformitate cu O.M.J. nr. 2713/2001, toţi deţinuţii vor beneficia, de un supliment de hrană care se acordă cu ocazia meselor festive. Suplimentul va fi distribuit în zilele de 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie. La nivelul fiecărui penitenciar, deţinuţilor le sunt alocate norme de hrană diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale. Normele de hrană diferă între ele prin valoarea calorică şi reţetar, iar meniul este decadal”, transmit reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu.
Drept urmare, dacă în zilele non-festive, hrana zilnică a persoanelor încarcerate în Penitenciarul Târgu-Jiu are o valoare de 2.855 de calorii şi poate conţine preparate din carne, cartofi, fasole, orez, brânză, margarină, marmeladă, biscuiţi, cu ocazia zilelor festive cum este Crăciunul şi Revelionul, deţinuţii de la Târgu-Jiu primesc ca supliment şi drepturile de hrană prevăzute de Norma 12 C1 din ordinul mai sus menţionat, care adaugă un aport în meniul zilnic de 925 de calorii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.