Ingredientele nocive conţinute de cremele SPF

609

crema de plajaAtunci când cumperi o cremă pentru protecţie solară, de obicei te orientezi după firmă, preţ sau ambalaj. Din păcate, niciunul dintre aceste criterii nu te ajută să îţi menţii pielea sănătoasă, aşa că este recomandat ca atunci când iei din raft un produs să verifici lista de ingrediente.

De asemenea, femeile însărcinate sau părinţii copiilor mici trebuie să fie mult mai atenţi, deorece au nevoie de o protecţie specială.

Iată 3 dintre ingredientele nocive, des întâlnite în cremele cu SPF:

Oxybenzon

Oxybenzonul face parte din lista ingredientelor principale ale cremelor care luptă împotriva razelor ultraviolete. Mai exact, oxybenzonul este un produs care formează o peliculă pe suprafaţa pielii şi stopează aceste raze atât de nocive. Totuşi, oxybenzonul este absorbit de piele într-o oarecare cantitate şi astfel duce la dereglări hormonale şi diverse reacţii alergice. Din acest motiv, medicii dermatologi recomandă persoanelor care cumpără cremă SPF, să evite produsele pe a căror etichetă apare acest ingredient şi să opteze pentru cele care conţin oxid de zinc sau titaniu. Acestea din urmă au aceeaşi funcţie ca şi oxybezonul, însă nu dăunează sănătăţii.

Vitamina A sau Retinol

Vitamina A este un ingredient care catifelează, hidratează şi ajută la menţinerea pielii tinere, fiind utilizat de obicei ca ingredient de bază în cremele antirid. Totuşi, oamenii de ştiinţă au descoperit că în contact cu razele soarelui, vitamina A devine cancerigenă pentru epidermă. Programul Naţional de Toxicologie a realizat un experiment pe cobai de laborator; aceştia au fost unşi cu vitamina A şi expuşi la razele soarelui. În urma rezultatelor, cobailor care au purtat pe piele vitamina A li s-au mărit cu 21% şansele de a dezvolta cancer de piele faţă de cei care nu s-au protejat în niciun fel.

BTH

BTH este un aditiv antioxidant utilizat în industria farmaceutică, cosmetică şi chiar alimentară. Totuşi, pentru că este un ingredient nociv şi poate cauza diverse alergii ale pielii sau tumori, a fost interzis în Japonia, Australia şi Suedia.

De asemenea, ingredientul BTH poate provoca, în caz de inhalare, probleme ale ficatului, rinichilor şi chiar ale sistemului nervos central. Aşadar, evită să cumperi un produs SPF care are pe etichetă acest ingredient.

Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here