Final de sezon, bilanţ al controalelor efectuate la ştrandurile gorjene

301

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat controale la ştrandurile şi piscinele din judeţul nostru pe tot parcursul sezonului estival. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, numai în luna august s-au făcut 20 de verificări, nefiind depistate nereguli.

Ştrandurile şi piscinele de pe raza judeţului nostru au fost la mare căutare pe parcursul sezonului estival. În zilele caniculare, gorjenii căutau aceste locaţii pentru a scăpa de arşiţă şi a se relaxa. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au trecut şi ei pragul ştrandurilor, în această vară, aceştia verificând dacă sunt respectate normele în vigoare, astfel încât să nu existe niciun pericol pentru sănătatea cetăţenilor. Acum, la finalul sezonului cald, bilanţul activităţii angajaţilor DSP Gorj pe linie de verificări efectuate la ştranduri şi piscine indică zeci de controale, 20 fiind efectuate numai în luna august. Din fericire, în acest an, nu s-au depistat nereguli. „Am efectuat controale pe tot parcursul sezonului estival, la toate ştrandurile şi piscinele din judeţ. În luna august s-au făcut 20 de controale. Nu s-au aplicat sancţiuni, nefiind depistate nereguli”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
La nivelul judeţului Gorj există mai multe ştranduri şi piscine, în localităţi precum: Târgu-Jiu, Ţicleni, Săcelu, Arcani, Rovinari, Drăguţeşti, Târgu-Cărbuneşti, Turcineşti.

Siguranţa ştrandurilor, în grija patronilor
Proprietarii bazinelor de înot sunt cei care au obligaţia de a lua probe de apă şi a le duce la laborator. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică doar verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia existentă în acest domeniu. „Proprietarii ştrandurilor îşi cer autorizaţia prin declaraţie pe propria răspundere la Camera de Comerţ şi Industrie şi sunt verificaţi de colegii mei de la Direcţia de Control în Sănătate Publică. Fiecare administrator de piscină sau ştrand are obligaţia de a verifica periodic calitatea apei din bazin, de a recolta probe pentru depistarea existenţei clorului rezidual. Când reprezentanţii DSP merg în control, trebuie să li se pună la dispoziţie toate documentele necesare pentru a putea să justifice această activitate de control”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Reamintim faptul că nici anul trecut nu s-au aplicat sancţiuni în acest sens, pentru că nu au fost descoperite abateri. Reprezentanţii DSP au remarcat că, în comparaţie cu anii trecuţi, se poate vorbi despre o îmbunătăţire a condiţiilor şi o preocupare a patronatelor din acest punct de vedere.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here