După ce s-au făcut de râs cu bronhoscopul – DSP-ul face inventarul la aparatura din spitale

314

AMBULATORIU 1A fost nevoie să-i fie pusă viaţa în pericol unui copil pentru ca autorităţile să facă ceea ce ar fi trebuit de ani de zile. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj vrea să ştie cu exactitate care sunt dotările spitalelor din judeţ, după ce reprezentantul “Sănătăţii” din Gorj s-a făcut de râs insistând pe toate posturile naţionale să spună că nicio unitate spitalicească nu deţine bronhoscop.

Pentru a se evita astfel de situaţii, DSP a cerut, abia acum, inventarierea aparaturilor din spitale.

O ţară întreagă a auzit-o pe Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj cum explica, ce-i drept cu mult regret, că niciun spital din judeţul Gorj nu deţine bronhoscop. La fel ca managerul spitalului, Gheorghe Neaţă, nu s-a precizat o clipă că este vorba sau nu despre un bronhoscop special pentru copii. Elena Piţian nu are nicio vină pentru gafa de proporţii pe care a făcut-o, având în vedere că un manager de spital, cum este Neaţă, habar nu avea că Spitalul pe care-l conduce, chiar sub nasul lui un bronhoscop.

Pentru a evita astfel de gafe de proporţii, DSP a cerut inventarierea tuturor bunurilor din spitale: “DSP-ul a solicitat către toate unităţile sanitare cu paturi din teritoriul judeţului să ne aducă la cunoştinţă dacă există aparatură sau instrumentar medical de strictă necesitate care lipseşte din dotarea respectivelor spitale. Noi sperăm să putem ajuta aceste spitale prin demersurile pe care le putem face şi noi la Ministerul Sănătăţii şi de ce nu să apelăm acum la autorităţile locale care au preluat aceste unităţi sanitare şi să găsim înţelegere în a ne ajuta să dotăm spitalele cu aparatura necesară”, a explicat, elegant, Elena Piţian, situaţia de toată jena în care s-a aflat săptămâna trecută, atunci când jurnaliştii de la Bucureşti o întrebau despre bronhoscopul „lipsă” de la Gorj.

Fără anchete interne!

image_125731855525241600_1Cât despre atitudinea medicilor care habar nu aveau ce aparate deţin prin spitale, DSP consideră că n-a fost nicio problemă: “În cazul micuţului nu s-a demarat încă o anchetă deoarece aşa cum a zis şi un medic de specialitate acţiunea medicilor a fost exactă aşa cum trebuia să se procedeze, deci corectă din punct de vedere medical şi este un lucru îmbucurător că micuţul a putut să fie salvat la Craiova unde existau specialişti pentru copii”, a mai explicat Elena Piţian.

Băieţelul de aproape doi ani adus în stare gravă la Spitalul din Târgu-Jiu după ce a înghiţit un bob de fasole, a fost salvat de medicii din Craiova, după ce opt medici din Târgu-Jiu au ajuns la concluzia că nu au un bronhoscop în dotarea spitalului.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here