Decizie definitivă pentru Antonie

364

Daniel Antonie a scăpat de obligația de a nu exercita profesia de director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar nu și de controlul judiciar. ”Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inc. Antonie Daniel prin ordonanţa nr. 272/P/2015 don 12.07.2016 a D.N.A. – S.T. Craiova. Ridică obligaţia impusă acestuia, prev. de art. 215 al.2 lit. e C.p.p., respectiv aceea de a nu exercita profesia în exercitarea căreia a săvârşit faptele – director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul S.C. CEO S.A. Menţine restul măsurilor şi obligaţiilor impuse inculpatului pe durata controlului judiciar. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, a stabilit Curtea de apel Craiova.

Daniel Antonie a fost trimis în judecată pentru șapte infracțiuni de abuz în serviciu, în formă continuată. Mai multe bunuri ale sale se află în prezent sub sechestru, printre care un autoturism și un teren în comuna Ionești. Alături de acesta au fost deferite Justiției alte trei persoane, printre care și Vasile Ghimiș, director la Direcția Economică a Sucursalei ”Divizia Minieră” din cadrul CEO, suspectat de abuz în serviciu în formă continuată. Acesta ocupă în prezent funcția de contabil-șef în cadrul unității. Ceilalți doi sunt administratori ai firmelor de la care au fost cumpărate trusele sanitare și furtunurile pentru stingerea incendiilor, aceștia fiind acuzați de complicitate.

”La data de 15 decembrie 2015 a fost întocmit procesul –verbal de sesizare din oficiu, în care s-a reținut că, în perioada octombrie 2013-mai 2015, la Complexul Energetic Oltenia SA – Sucursala Divizia Minieră, au fost achiziționate, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice și la prețuri supraevaluate, truse medicale de prim ajutor și furtunuri de pompieri de la SC (…) SRL și SC TFR TEMINVEST SRL. Astfel, deși valoarea totală a investițiilor depășea pragul minim prevăzut de OUG 34/2006 pentru organizarea unei proceduri competitive de achiziție, din dispoziția directorului general al SDM, Antonie Daniel, achiziția a fost fracționată prin divizarea acesteia către unitățile miniere de carieră Peșteana, Pinoasa, Rovinari și Jilț Nord. Trusele medicale și furtunurile de pompieri au fost achiziționate de la cele două societăți mai sus menționate la prețuri supraevaluate, de 830 lei, respectiv 850 lei, fără TVA, în condițiile în care oferta de piață pentru astfel de produse era de aproximativ 150 lei. Astfel, bugetul CEO SA a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 400.000 lei”, se mai precizează în rechizitoriu.

Daniel Antonie mai este judecat și în dosarul supranumit ”Bani pentru Medințu”, tot pentru abuz în serviciu, alături de Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia și Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, suspectată de complicitate. Cei trei sunt acuzați că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here