Cați bani primește Gorjul pentru prevenirea violenței școlare

47

Școlile din Gorj pot trimite proiecte la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) pentru a lua parte la programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar „Împreună prindem curaj”. Bugetul maxim alocat unei școli este de 5.000 de lei. Pentru județul Gorj, bugetul alocat este de circa 60.000 de lei și urmează să fie împărțit între școlile selectate.

Până pe 10 octombrie 2024, școlile se pot înscrie la CJRAE Gorj cu proiecte de prevenire a violenței școlare. Ministerul Educației a anunțat că alocă 3.203.590 lei pentru cel puțin 360 de școli, 30.000 de elevi și 10.000 de părinți prin Programul „Împreună prindem curaj”. Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 5.000 de lei.
Bugetele pe județe sunt diferențiate în funcție de dimensiunea populației școlare. Județului Gorj i-a fost alocată suma de 59.400 lei.
Lista cu unitățile de învățământ care vor beneficia de finanțare va fi înaintată către Inspectoratul Școlar Județean, în urma evaluării proiectelor depuse.
„Programul este deschis tuturor unităților de învățământ cu personalitate juridică din țară. Participarea la proiect se face pe baza înscrierii și selecției de către CJRAE. Condiții de participare: unitatea de învățământ să aibă personalitate juridică; unitatea de învățământ demonstrează că există necesitatea inițierii și desfășurării unor activități de prevenire a violenței și infracțiunilor pentru preșcolari/elevi și familiile acestora; unitatea de învățământ își propune să implice Comisia pentru prevenirea şi eliminarea violenței, a faptelor de corupție şi discriminării în mediul școlar şi promovarea interculturalității în proiectarea și desfășurarea activităților”, potrivit Ministerului Educației.
Printre activitățile ce ar putea să apară în proiectele realizate de către unitățile de învățământ se numără: cluburi de filme/documentare tematice; biblioteca vie, teatru forum; grupuri de sprijin pentru elevi; vizite la tribunal sau la muzeele închisorilor; concursuri tematice; campanii de conștientizare și de sensibilizare, întâlniri cu reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Serviciului pentru Siguranță Școlară.
În acest demers, Ministerul Educației încurajează parteneriatele cu organizații nonguvernamentale, instituții publice și alte entități. Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar se va desfășura pe parcursul anului școlar 2024-2025.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here