Călătorie în timp la muzeu

619

Vizită inedită la Muzeul Judeţean Gorj pentru un grup de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit Rovinari. Micuţii au făcut joi o adevărată călătorie în timp, din preistorie şi până în zilele noastre, călătorie pe parcursul căreia ei au îndeplinit rolul de ghizi pentru mai multe educatoare, călăuzindu-le pe acestea prin sălile muzeului.

Picture 018Scopul acestei activităţi a fost acela de a îmbogăţi cunoştinţele din domeniul istoriei ale copiilor şi de a-i ajuta pe aceştia să-şi dezvolte spiritul de observaţie şi abilităţile de învăţare prin activităţi desfăşurate în alt mediu decât sala de clasă. La activitate au luat parte 22 de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit Rovinari. Sub îndrumarea educatoarei lor, Mihaela Bolborea, cei 22 de micuţi s-au transformat în ghizi pentru mai multe educatoare, pe care le-au călăuzit într-o adevărată călătorie în timp “Activitatea de astăzi a fost o activitate de tip outdoor şi a constat în evaluarea cunoştinţelor de istorie ale copiilor. Copiii au fost adevăraţi călători în timp; au dus doamnele educatoare din cele mai vechi timpuri până în zilele de astăzi. Am vrut să arătăm că aceşti copii sunt într-adevăr viitorul ţării şi, în ceea că mă priveşte, să trag un semnal de alarmă pentru că trebuie să ne preocupăm mai mult de ei. Am vrut ca activitatea să se desfăşoare în afara claselor şi să arătăm că copiii se descurcă în orice împrejurare, în orice loc care nu le este neapărat familiar lor”, a declarat educatoarea Mihaela Bolborea.
Picture 022Pentru a putea trece dintr-o sală în alta a muzeului şi a-şi continua călătorie, micuţii au trebuit să treacă de diverse probe, în cadrul cărora le-au fost testate cunoştinţele de istorie. Până la urmă, copiii au trecut cu brio de toate testele, reuşind să le impresioneze pe educatoarele care au luat parte, alături de ei, la această activitate.
Picture 050“Aceste activităţi de tip outdoor ne oferă nouă, cadrele didactice, posibilitate de a desfăşura altfel de activităţi împreună cu preşcolarii, activităţi atractive pentru cei mici, activităţi care ne scot din cotidian, din monotonia aceea a activităţilor obişnuite. Cred că activitatea de astăzi pe deplin şi-a îndeplinit scopul şi obiectivele. Cei mici au fost într-adevăr nişte călători în timp; ne-au purtat de-a lungul istoriei, din preistorie până în zilele noastre şi chiar până în viitor”, a spus Mădălina Dumitru, unul dintre cadrele didactice care au luat parte la această călătorie în timp. “Activitatea a fost susţinută în cadrul cercului pedagogic al educatoarelor de la grupa mare, oraşele Târgu-Jiu şi Rovinari. Este o activitate de tip outdoor în care preşcolarii exersează educaţia non-formală. Am preferat muzeul pentru că lor le place această locaţie. A fost o prestaţie deosebită, foarte bună, doamna profesor a dat dovadă de competenţă pedagogică desăvârşită. Copiii au fost foarte bine instruiţi, le-a plăcut mediul şi s-au descurcat foarte bine”, a spus educatoarea Camelia Bălănescu. În încheierea activităţii, copiii au realizat un “copac al viitorului”. Fiecare dintre ei a primit apoi câte o diplomă care să îi ateste calitatea de “cel mai bun ghid”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here