Bătaie în fața Colegiului Național “Spiru Haret”

2047

Tatăl unei eleve a Colegiului Național “Spiru Haret” din Târgu-Jiu a ajuns la spital, marți seara, după ce s-a bătut cu prietenul fiicei sale, în fața instituției de învățământ. Bărbatul de 43 de ani nu ar fi fost de acord cu relația dintre tânărul de 18 ani și minora de 16 ani și s-au agresat reciproc. ”Un bărbat de 43 de ani, din Săulești și un tânăr de 18 ani, din Ciuperceni, s-au lovit reciproc în fața Liceului “Spiru Haret”, din municipiul Târgu-Jiu, pe motiv că bărbatul nu ar fi fost de acord cu relația pe care o are fiica sa cu tânărul. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Scandalul a avut loc la scurt timp după ce polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Gorj au organizat o acțiune pentru prevenirea violenței în familie.
Dezbaterea intitulată „Spunem STOP violenţei domestice”, la care au fost invitaţi să participe asistenţi sociali de la 30 de primării din Gorj, cu atribuţii în intervenţia de urgenţă la cazurile de violenţă domestică, a avut loc la Facultatea de Știinţe Medicale şi Comportamentale din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.”Prevenirea violenței în familie reprezintă o componentă importantă a activităţilor preventive desfăşurate de poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, care au ca scop informarea publicului larg cu privire la consecințele grave ale comportamentului abuziv manifestat în familie.
La data de 19 februarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a lansat Programul de Prevenire a Violenţei Domestice, domeniul respectiv constituind o prioritate naţională de intervenţie preventivă a Poliţiei Române pentru anul 2019. Activitatea a fost marcată prin organizarea unei dezbateri pe tema «Spunem STOP violenţei domestice», la care au fost invitaţi să participe asistenţi sociali din cadrul a 30 de primării de pe raza judeţului Gorj. (…) În cadrul dezbaterii, poliţiştii gorjeni au prezentat aspecte legislative referitoare la atribuţiile Poliţiei Române pe linia prevenirii şi gestionării actelor de violenţă domestică, măsurile restrictive pe care poliţiştii le pot dispune faţă de agresor, dar şi cele care vizează protecţia victimei împotriva violenţei domestice. De asemenea, au fost prezentate atribuţiile ce revin echipei mobile din cadrul Serviciilor Publice de Asistenţă Socială pe linia gestionării faptelor de violenţă domestică, punându-se accent pe colaborarea interinstituţională dintre entităţile cu atribuţii în gestionarea faptelor de acest gen, pentru o mai bună înţelegere a sarcinilor ce revin persoanelor care intervin la evenimente.
Totodată, a fost prezentată situaţia numerică a ordinelor de protecţie provizorii emise de poliţişti din cadrul IPJ Gorj în perioada 28 decembrie 2018 – 18 februarie 2019, precum și aspecte referitoare la colaborarea dintre poliţiştii care au intervenit la aceste cazuri şi reprezentanţii Serviciului Public de Asistență Socială, participanţii la eveniment apreciind iniţiativa IPJ Gorj de a organiza o dezbatere pe această temă, având în vedere scopul comun în gestionarea faptelor de violenţă domestică. La activitate au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, care au scos în evidenţă importanţa activităţii de prevenire a actelor de violenţă domestică, având în vedere faptul că în situaţia unui conflict de acest gen sunt consideraţi victime şi copiii care asistă la actele de violenţă dintre soţi sau parteneri”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here