„Protest” la înălţime, cu repetiţie

480

nebun (3)Un târgujian în vârstă de 37 de ani a pus ieri seară pe jar toate forţele de ordine şi nu numai, şi asta pentru că s-a urcat pe casă şi a ameninţat că se aruncă.

Bărbatul se pare că suferă de tulburări psihice şi nu se află la prima ispravă de acest gen. Din fericire, incidentul s-a terminat cu bine, târgujianul fiind convins să coboare înainte de a-şi pune viaţa în pericol.

Nu şi-a luat pastilele, s-a certat cu familia şi s-a urcat pe casă, ameninţând că se sinucide. Acesta este modul în care şi-a petrecut seara un târgujian care locuieşte pe strada 23 August. Bărbatul nu face acest lucru pentru prima dată, vecinii cunoscându-i deja foarte bine apucăturile. „Nu e prima dată când se urcă. Vin toţi, pompierii, salvarea, poliţia. Nu ştiu din ce cauză se urcă. El e puţin bolnav cu capul şi când se atinge de băutură nu mai ia medicamentele. Când i se pune pata sună la pompieri, la salvare, îi cheamă pe toţi şi se urcă pe casă şi ameninţă că se aruncă. El spune că maică-sa nu îi dă să mănânce, că ţine la bani, are şi el pensie, dar ce ştiu eu ce e în familia lor? Când nu bea nu sunt probleme cu el”, a povestit Mihaela Croitoru, vecină.
„M-am urcat de frică”
După mai bine de o oră în care l-au rugat să coboare de pe casă, bărbatul s-a lăsat în sfârşit convins. Nu a urcat, însă, în maşina poliţiei înainte de a-şi exprima din nou nemulţumirile. „Eu am stat în curte… m-am urcat de frică. Ele m-au dat afară, au spus că eu am dat în ele. Sora mea şi cu maică-mea. Dar ele au început să urle”, a încercat bărbatul să explice. Starea de agitaţie a acestuia era una evidentă, povestind faptul că cele două femei nu se poartă bine cu el şi că pentru asta s-a urcat, din nou, pe casă. Pentru a-l da jos au intervenit şi pompierii. „Detaşamentul de pompieri Târgu-Jiu a fost solicitat pentru asistenţa unei persoane care ameninţa că se aruncă de la înălţime. De mai bine de o oră ne rugăm de el să coboare. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru”, a declarat Ion Dicu, plutonier. După ce a fost liniştit, bărbatul a fost transportat cu maşina poliţiei la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Gorj, unde a fost internat.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here