Familia Gates dotează bibliotecile gorjene

403
Nu mai puţin de 20 de biblioteci din judeţul nostru vor primi, în câteva luni, calculatoare performante şi programe cu licenţă. Asta pentru că Biblioteca Judeţeană a câştigat, în cadrul celei de-a doua etape, finanţarea programului „Biblionet”, un proiect prin care Fundaţia Melinda şi Bill Gates dotează cu calculatoare şi softuri mai multe biblioteci.

În cadrul acestui program, orice judeţ poate câştiga o finanţare cu calculatoare pentru biblioteci. În Gorj, vestea bună a venit chiar în această perioadă. „Iepuraşul de Paşti ne-a adus şi nouă un cadou. Nu este vorba despre o sumă foarte mare în ceea ce priveşte investiţia, dar este o victorie morală, un lucru bun de care aveam nevoie”, a declarat Alexandra Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. Potrivit acesteia, în perioada 15 februarie – 15 martie au fost făcute vizite la bibliotecile care au intrat în program pentru a se stabili dacă acestea întrunesc sau nu condiţiile necesare. La sediul Bibliotecii Judeţene se vor primi 11 calculatoare iar bibliotecile comunale câte patru calculatoare. Oraşele, anume Motru, Rovinari, Ţicleni şi Târgu-Cărbuneşti, vor primi câte cinci calculatoare.
Cursuri pentru bibliotecari
Implementarea propriu-zisă va începe în câteva luni, cel mai probabil din toamnă urmând ca centrele de internet care vor fi realizate la biblioteci să fie funcţionale. Pentru acest lucru urmează să fie instruit un bibliotecar care va fi ales şi care, la sfârşitul cursurilor de pregătire, va pregăti, la rândul său, alţi bibliotecari. Chiar dacă este vorba despre doar câteva calculatoare pentru fiecare bibliotecă în parte, pentru reuşita acestui proiect şi pentru a se primi finanţarea, şi-au dat mâna atât directorii şi angajaţii acestor instituţii cât şi primarii localităţilor respective, care au avut grijă ca locaţiile să arate aşa cum trebuie, în aşa fel încât, în urma vizitelor comisiei, totul să fie bine. Prin urmare, în curând, bibliotecile comunale şi nu numai vor fi întregite în ceea ce priveşte sursa de informare, la fondul de carte adăugându-se posibilitatea căutării şi folosirii informaţiilor de pe Internet.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here