Gorjeni cu care ne mândrim – Anul 2015 i-a adus Artistului imaginii Teodor Dădălău două Premii Internaționale în Canada și Bulgaria!

434

Cu modestia ce-l caracterizează, acela pe care-l defineşte imensul bun simț, Teodor Dădălău – mai primise prin primăvară  un premiu internațional. Nu a vrut să scriem nimic, spunând că n-au intrat zilele-n sac și să așteptăm sfârșitul anului 2015.

Cu zgârcenie la vorbă, deși extrem de generos în fapte, și atunci ca și acum n-a vrut să ne divulge valoarea bănească a Premiului special pentru Portret obținut în urbea Regina, din îndepărtata Canadă.
Mai câștigase cu patru-cinci ani în urmă Premiul Special al Juriului la un mare concurs organizat la Madrid de către AFIAP – Asociația Internațională a Artiștilor Fotografi. Acela era în valoare de 10.000 euro. Recunosc, am pus o întrebare cam nătângă, dacă și cel mai recent Premiu – tot pentru Portret -, din Canada l-a obținut tot cu Portretul unui bătrân în toiag, lângă o cruce din Cimitirul Hobița. Fără supărare, mi-a spus că la Salonul fotografic din așezarea Regina(Canada) este pentru o suită de șase portrete.
Despre ultima sa izbândă am aflat de pe Facebook. Este vorba de Bienala Internațională de Miniatură, ediția a V-a, 2015, de la Ruse(Bulgaria). Se înțelege că l-am rugat să ne declare suma în bani, dar nici el nu știe mai multe. Doar că, pe Facebook, se mai afirmă foarte laconic: Printre câștigători se află și un român premiat la sectorul fotografie, Teodor Dădălău, de la Târgu-Jiu.
Din acest colț de pagină, permiteți-ne să-i adresăm și felicitările noastre scrise. Pur și simplu este un gorjean care face cinste Gorjului și cu care, firesc, ne mândrim.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here