Energia schimbă liniile – Paris la Târgu-Jiu!

398

Pentru Anthony Miles, deplasarea de la Larnaca a fost ultima în tricoul gorjenilor. În locul acestuia, Energia a adus un al jucător american, pe Paris Lamount Horne.

Aventura lui Miles la Energia s-a terminat după doar câteva luni, conducătorul de joc american nefiind la nivelul așteptărilor antrenorului Antonis Constantinides. Acesta a declarat în câteva rânduri că nu este mulțumit de aportul acestuia chiar dacă pe statistici apărea ca un bun marcator. Chiar și dacă antrenorul Energiei nu s-ar fi declarat nemulțumit, de jucător, acesta tot nu ar fi rămas la Târgu-Jiu, decizia de a pleca fiind luată chiar de Miles, care a invocat probleme de acomodare atât pentru el, cât și pentru familia sa. În consecință, cele două părți au convenit la încetarea contractului, iar Energia s-a mișcat repede pe piața transferurilor, gorjenii semnând cu un alt jucător american, Paris Horne, un jucător pentru poziția 2.

Vine din Japonia
Noul jucător adus de echipa târgujiană are 28 de ani, are 1,91 m și 86 de kilograme și a ajuns prima dată în Europa în sezonul 2011-2012, când a evoluat în prima ligă din Germania pentru BC Gottingen. Rethymno Cretan Kings BC din Grecia a fost următorul club pentru care Paris Horne a evoluat, pentru ca apoi, în campionatul 2013-2014 să se mute în Turcia, unde a jucat în liga secundă, pentru Büyükçekmece Basketbol. După experiența din Turcia, pentru Paris Horne a urmat una și mai exotică, el evoluând în sezonul trecut în Japonia, la Chiba Jets. În sezonul 2014-2015, pentru echipa japoneză, Paris Horne a evoluat în medie aproape 16 minute/meci având medii de 9,6 puncte/meci, 2,2 recuperări și 1,2 pase decisive.
Site-ul oficial al echipei gorjene spune că jucătorul a semnat cu Energia până la finalul sezonului și că oficialii speră ca actele de transfer să fie gata până vineri. În acest caz, Horne ar putea debuta chiar la partida de sâmbătă, cu U BT Cluj-Napoca şi ar putea prinde şi lista pentru meciul din FIBA Europe Cup, cu BC Astana, de marţi 10 noiembrie, de la Târgu-Jiu.

Revine și Glyniadakis?
În timp ce echipa de baschet a Energiei se exprimă tot mai greu pe teren și acumulează înfrângere după înfrângere în campionat, tot mai mulți dintre suporteri se gândesc la cei care au evoluat în sezonul trecut în tricoul echipei gorjene. Și se pare că nu doar fanii, ci și conducătorii Energiei. Cu un aport important la performanțele Energiei din sezonul precedent, grecul Andreas Glyniadakis a rămas în inimile suporterilor gorjeni și se pare că este la un pas de a se întoarce la Târgu-Jiu. Glyniadakis a început sezonul la elvețienii de la Geneve Lions.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here