Vezi ce cere Chivu conducerii UNPR

373

”DRAGI ROVINARENI
Ma adresez voua, locuitorilor oasului Rovinari si pentru ca va sunt dator cu mai multe explicatii, iar cu multi care ma intalnesc pe strada ma intrebati ce se intampla cu orasul, cu primaria, cu scoliile, cu acreditarea spitalului, cu achizitionarea aparaturii pentru ambulatoriu, cu anveloparea blocurilor in care se percepe dobanda la banii imprumutati, de ce nu se mai ocupa nimeni de iluminat, si asa mai departe. Ma simt dator fata de voi, in a va explica pe larg ceea ce s-a intamplat pana acum si pentru a nu lasa loc de interpretari.
In primul rand imi cer scuze in numele celor iresponsabili, care au adus primaria Rovinari intr-un blocaj total, fara precedent in istoria orasului, fata de salariatii primariei -colegii mei, de personalul didactic care sunt la scoliile din oras, de la asistatii sociali si de la toti cei care, acum in prejma anului scolar nu pot sa beneficieze de salarii, dat fiind situatia creeata, dar de care eu nu ma fac raspunzator. Imi cer scuze fata de locuitorii orasului Rovinari, care in aceste zile, au venit la primarie cu diverse probleme de rezolvat si au facut cale intoarsa fara a fi putut sa-si rezolve problemele, nefiind nimeni care sa-si asume conducerea acestei institutii, iar cei iresponsabili, m-au exclus si au dat ordin, fara a tine cont ca primaria ramane fara om care sa poata semna documentele cetatenilor, nici in ceasul al doisprezecelea nu le pasa de soarta rovinarenilor. La aceasta data, practic toate activitatile administrativ-financiare din primarie sunt blocate; Nu se pot face plati si se vor inregistra penalitati, nu se pot achita facturi la curent, gaze, apa, telefoane, combustibil, Nu se poate face nici macar ITP-ul microbuzului scolar, care Luni va duce copiii la scoala, de la Vart la Rovinari odata cu inceperea anului scolar.
Asa cum stiti, dupa decesul primarului, in conformitate cu prevederile legale, atributiile de primar interimar, revin viceprimarului in functie, in conformitate cu prevederile Legii administratiei publice 215/2001 republicata. Inca de la preluarea atributiilor, au inceput si problemele. Prima zi dupa inmormantare, Filip jr si apoi mama sa, au venit in primarie impunandu-mi faptul ca TREBUIE sa ramana ordonator de credite Podaru administartorul public, si sa sistez toate lucrarile pana in anul 2016, cand va candida Filip Robert, sa sacrific un un oras intreg si sa amanetez primaria, lucru pe cre l-am EXCLUS de la inceput.
Multi dintre dumneavoastra ma intrebati acum- ,,Nu-ti era mai bine daca ai fi fost ascultator si nu te-ai fi impotrivit clanului Filip si Podaru’’? Ai fi ramas binemersi viceprimar cu atributii de primar pana in anul 2016. Ba da, probabil imi era mai bine, familia mea nu ar fi fost acum expusa, iar eu eram la un loc bun, incasand lunar indemnizatia de primar, dar asta ar fi insemnat, sa ma vand pe mine, sa amanetez primaria si sa sacrific cetatenii orasului, sa nu mai fiu Laurentiu Chivu, ci doar o biata marioneta, fara coloana vertebrala.
Cred ca a venit timpul ca orasul nostru sa merite mai mult, ca in sfarsit exista posibilitatea sa facem din Rovinari un oras cu adevarat modern, curat, sa redam rovinarenilor demnitatea de a trai omeneste si impreuna cu Consiliul local si angajatii primariei sa atragem fonduri europene, sa putem spune ca nu degeaba ne-au ales rovinarenii.
A urmat apoi incercarea PNL- care au majoritate in Consiliul local 10 din 17 de a forta schimbarea mea, lucru pana la urma de intales, pentru ca asta inseamna lupta politica. In acest context, am contactat liderii PNL, nu inainte de a ma consulta cu Filip jr, in care si el s-a intalnit cu liderii PNL inainte cu o zi, m-am consultat cu Presedintele UNPR Rovinari Argintaru si Primvicepresedintele UNPR Marius Vlaicu, am sunat pe cei doi copresedinti PNL, carora la‚ ’’celebra intalnire’’din Tg-Jiu, care nu s-a facut nici in spatele usilor inchise, nici ascunsi prin boscheti, ci intr-un loc public in centrul orasului si le-am explicat care sunt problemele orasului si ce risc exista daca se creaza instabilitate in acest moment si nu in ultimul rand le-am spus ca sunt la al doilea mandat de viceprimar si am o experinta in administratie. Veau sa le multumesc pe aceasta cale tuturor angajatilor primariei, sa le multumesc Consilierilor locali indiferent de culoarea politica si in mod special celor zece consilieri PNL pentru intelegere si ajutorul acordat in a nu ma schimba si bloca activitatea primariei, care au inteles riscul major de derapaj al primariei, si au fost de acord sa continuam impreuna, mai mult au pus mai presus de interesele partidului si interesele persnale, interesele cetateanului. Culmea m-au inteles liderii PNL, iar oamenii din partidul tau te exclud prin pretextul ca am adus ‚’’prejudicii de imagine partiduli’’, sacrificand cetatenii orasului, blocand activitatea primariei, pentru interesul familiei Filip. Din pacate, orgoliul ranit al lui Filip jr. care se considera mostenitor de drept al Primariei si al orasului Rovinari, a facut ca partidul din care fac parte si pe care nu l-am tradat, desi odata cu ‚’’ordonanta traseistilor’’ puteam sa ma duc la alt partid, nu am facut acest lucru nici cand liderul partidului Dan Diaconesu a ajuns la inchisoare, ramanand fidel celor care m-au votat pe lista, adica voua locuitorilor din Rovinari si voi ramane atata timp cat sunt dorit. Asa ca Filip jr a decis sa fiu exclus din PP-DD, iar UNPR sa piarda un primar si Primaria Rovinari in favoarea PNL, fara a respecta nicio prevedere statutara, executandu-ma miseleste, pentru ca nu are barbatia sa se confrunte cu mine intr-o competie electorala si fara a respecta dreptul sacru al tuturor ce traiesc intr-o democratie- dreptul la aparare. Fac un apel catre toti cetatenii acestei tari, catre toate instututiile statului de drept care mai sunt sau exista, este un drept si o obligatie a fiecaruia dintre noi sa avem drepturi si obligatii legale. Este un apel la bun-simt si ordine, la legalitate si seriozitate, la o viata traita demn si in siguranta.
Personal cer conducerii UNPR retragerea sprijinului politic din UNPR cat si din functia de vicepresedinte al judetului, a lui Filip Robert, pentru ca si el a fost la intalnire cu cei doi copresedinti PNL, considerand ca UNPR poate gasi oameni capabili care sa nu urmareasca interesele personale, ci sa primeze interesul partidului si al cetateanului, iar el este doar o marioneta care face jocurile altui partid. Exemplu, schimband propriul primar de partid cu altul din alt partid.
La intrebarea – de ce acum dle Chivu? De ce nu ai reactionat pana acum? Raspunsul il vedeti de la sine- uitati-va ce masinarie s-a pus in miscare, doar pentru a ma inlatura dintr-o functie ingrata. Da, ingrata, sa preiei destinele unui oras acum inainte de inceperea cursurilor noului an scolar, inainte de venirea iernii, fara sa stii practic de ce bani dispune primaria, pentru ca ordonator de credite era celebrul Jr. Podaru, fara sa stii ce arierate sunt, sa te confrunti cu ascunderea cifrelor reale, a veniturilor, cu situatia incasarilor si sa ai printre functionarii aparatului primariei, persoane care la indemnul lui Filip jr si Podaru iti pun bete in roate la tot pasul. Pentru acest lucru am dispus un Audit care a speriat si mai tare pe cei care au ce sa-si reproseze in activitate.
Situaia reala a orasului Rovinari este blocata din punct de vedere administativ si financiar, la statia de epurare s-au sistat lucrarile, desi primaria a patit banii in avans, acest lucru putand duce la pierderea licentei operatorului Apa Canal Salubritate, exista riscul major al pierderii finantarii pentru cele cinci blocuri de reabilitare termica, deoarece pana la data de 31.12.2015 acestea trebuie obligatoriu finalizate si platite, altfel M.D.R.A.T. va retrage finantarea pentru 50% din lucrare, urmand a fi achitate si suportate doar de cetatenii orasului. Pentru aceste blocuri primaria s-a imprumutat platind lunar dobanda. La achizitia aparaturii pentru ambulatoriu spitalului nu se poate finaliza contractarea. Nu se poate finaliza procedura de acreditare a spitalului si riscam sa se inchida.
Domnule Prefect, va rog sa va cereti scuze public fata de cetatenii orasului Rovinari, pentru blocajul din primaria Rovinari, pentru nestiinta sau rea credinta, avand la dispozitie 30 de zile pentru instintarea Consiliului local, nu ati tinut cont de interesele cetatenilor si ati executat un ordin in 24 de ore, considerand ca este mai oportun sa va dovediti devotamentul, fara sa tineti cont ca primaria nu va ramane cu primar, viceprimar, administrator public, iar secretara fara atributii, practic este o situatie fara precedent in istoria orasului Rovinari. Va rog in numele cetatenilor orasului sa deblocati ordinul sa deblocam primaria sa poata sa primeasca tot aparatul bugetar salariil, incep scolile, copiii au nevoie sa le cumpere parintii pentru scola, profesorii, medicii, asistentii socilai, se pierd bani publici, contracte de lucrari in asteptare se vor debransa pentru neplata facturilor la gaze curent, in general la utilitati, totul din cauza unor orgolii care nu fac bine cetatenilor acestui oras.
Domnule Prefect Alin Vacaru, va invit la deschiderea anului scolar in orasul Rovinari, poate le explicati dumneavoastra cetatenilor, celor care muncesc cinstit si isi platesc taxele si impozitele.
In loc sa gasesc sprijin pentru aceste situatii dificile, pentru a nu pierde bani publici, s-a preferat ideea blocarii activitatii administrative a orasului, in ideea de a nu se mai realiza nimic pentru locuitorii orasului Rovinari, iar in anul 2016, la alegeri Filip Robert sa coboare triumfator din JEEP si sa va promita bunastare orasului.
Daca eu am putut sa renunt la avantajele oferite de familia Filip, dar care nu m-ar fi reprezentat din postura de a ma vinde, dumneavoastra dragi rovinareni, de ce sa nu puteti sa faceti odata pentru totdeauna schimbarea. Cat este de greu sa alegem un primar, un om dintre rovinareni, care sa respire acelasi aer poluat si sa bea aceeasi apa cu impuritati, NU mai vrem sa alegem unul care sa-si buna ochelarii pe nas si la ora 16 sa se urce in Jeep, lasand orasul al nimanui. Nu v-ati saturat de primari navetisti?
Va rog sa aveti incredere in mine, va rog sa mergeti la vot si sa votati un primar care sa va reprezinte, sa fie un ROVINAREAN AUTENTIC. Eu voi ramana acelasi Laurentiu Chivu si nu-mi va fi rusine niciodata sa va privesc in ochi.
Va multumesc pentru toata increderea, pentru toata sustinerea si pentru toate cuvintele frumoase postate pe pagina mea de facebook!”, a postat Laurențiu Chivu pe pagina sa de socializare.

1 COMENTARIU

  1. Da Chivule , ai dreptate , DE CE ABIA ACUM ? De ce ai acceptat ani in sir devalizarea banilor publici ai orasului Rovinari ? De ce cat a trait raposatul primar nu ai sesizat institutiile statului privind furtul banilor publici ? De ce ai acceptat atatia ani ca lucrarile publice sa fie date prin ,,licitatii,, trucate prin interpusi, firmelor lui Filip ? Macar in cel de al 12 lea ceas fati datoria si sesizeaza institutiile Statului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here