Roman spre Eredivisie

516

Mihai Roman are o ofertă concretă, NEC Nijmegen este dispusă să îl cumpere pe golgheterul Pandurilor, iar gorjenii, pentru o sumă bună, nu ar spune nu tranzacției.

Dacă în cazul lui Paul Anton se pare că discuțiile cu privire la un eventual transfer au încetat, alt jucător din echipa lui Edi Iordănescu este foarte aproape de a semna cu o echipă din Vest.
NEC Nijmegen, proaspăt promovată în Eredivisie, are nevoie de un om de gol și s-a orientat spre atacantul Pandurilor, jucător care a arătat o eficiență apreciabilă în ultimul an și jumătate. Interesul olandezilor a fost confirmat de președintele Pandurilor: “Am ajuns la un numitor comun pentru trecerea lui Roman acolo, în cursul zilei de azi (n. red. – ieri) vom face rapid actele pentru ca Mihai să plece acolo. Sigur, dacă și el își dorește”, a declarat Narcis Răducan. Din câte se pare, cererea și oferta au aceleași coordonate și la această oră este foarte posibil ca Mihai Roman să fie deja jucător cu acte în regulă pentru formația batavă. Pandurii stabilise deja că Mihai Roman poate pleca pentru cine oferă minim 600.000 euro plus TVA, iar NEC Neijmegen a anunțat că este dispusă să ofere 800.000 euro, adică taman cât să acopere cererea gorjenilor și să mai pună și ceva în plus.

Jucătorul e mulțumit
Pandurii vrea, NEC este și ea pregătită cu banii și doar consimțământul lui Mihai Roman mai lipsea. Asta doar până la un moment dat, antrenorul Pandurilor confirmând că atacantul ce a înscris cele mai multe goluri pentru echipa sa în ultimul an și jumătate este hotărât să joace în Țara Lalelelor: “Da, Mihai Roman are o ofertă concretă, scrisă. Prea multe detalii nu știu. Discuția este clară, toată treaba este foarte avansată. Știu că Mihai Roman și-a dat acordul să meargă acolo. Ne-au cerut niște analize ale lui, doctorul Paligora le-a trimis și urmează ca să se concretizeze. Ei se grăbesc pentru că ori e albă, ori e neagră.
E ultima zi de transferuri în Olanda. Nu e concretă suma pe Roman, nu știu detaliile exacte”, a declarat Edi Iordănescu.

Edi așteaptă întăriri
Dacă Mihai Roman părăsește Pandurii, Edi Iordănescu cere ca din suma primită echipa gorjeană să aloce urgent bani pentru a acoperi două posturi. Tehnicianul spune că nu este o postură nouă pentru el, să rămână fără jucători de bază, dar speră ca locul lăsat liber să fie ocupat foarte repede: “Ce fac eu? Bună întrebare. Eu m-am obișnuit. Poate iau de la echipa a doua pe cineva. Nu știu, vedem, căutăm. Problema e că totul este din scurt. De afară nu mai putem să aducem decât jucători liberi, s-a închis perioada de transferuri acolo. Din țară nu știu ce resurse avem. Atacanți liberi în România nu sunt, toți care ar putea ajunge la noi înseamnă bani. Sper ca din banii pe care îi luăm pe Roman să-i reinvestim. Vreau un atacant și un mijlocaș central”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Stagiu de pregătire la Brașov
Pandurii profită de pauza din competițiile interne pentru a se pune la punct cu pregătirea. Echipa gorjeană va merge câteva zile la Brașov, acolo unde Edi Iordănescu vrea și un joc amical, însă soluțiile sunt limitate: “Marți plecăm într-un stagiu de pregătire unde vom pune accent și pe pregătirea fizică. Sâmbătă terminăm cantonamentul și dorim să jucăm un meci amical. Nu prea avem soluții de joc amical și ne trebuie neapărat joc la final de săptămână. I-am contactat pe cei de la Petrolul Ploiești, dar nu au dorit să joace cu noi. Au început și Ligile a 2-a și a 3-a, iar echipele au jocuri, așa că tot căutăm…”, a declarat antrenorul Pandurilor. Edi Iordănescu ar putea avea totuși noroc, o retragere din liga secundă îi oferă o variantă: “Am înțeles că s-a retras o echipă de la Liga a 2-a, iar cei de la Balotești nu ar avea joc în week-end. Vedem dacă vor fi de acord să joace cu noi, încă nu am un răspuns ferm”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here