Fotbalul mic se pune în mișcare!

535

Asociația Județeană de Fotbal Gorj a dat startul competițiilor organizate în sezonul 2015-2016 cu o adunare generală la care au luat parte reprezentanții celor 34 de echipe gorjene de la nivelul ligilor a 4-a și a 5-a.

Ca la fiecare start de sezon, AJF Gorj a pus la dispoziția fiecărei echipe aliniată la start două mingi și un tub de kelen, însă suportul acordat de AJF Gorj a continuat și prin acordarea seturilor complete de echipament. În urma unui mai vechi parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, echipele din ligile a 4-a și a 5-a au beneficiat la startul turului sau returului de trageri la sorți prin care le-au fost atribuite aceste echipamente sportive, iar odată cu ultimele cinci rânduri de echipament ce au fost oferite, ieri, toate echipele din județ au beneficiat de acest sprijin. Ultimele echipe care s-au bucurat de echipament nou au fost Avântul Bărbătești (liga a 4-a) și Flacăra Roșia de Amaradia, Viitorul Plopșoru, Oltețul Alimpești și Progresul Bumbești Pițic (toate din liga a 5-a).
În baza unui alt proiect al AJF Gorj, demarat mai târziu, câte două echipe din fiecare ligă au primit, în urma unor trageri la sorți, plase pentru porți, iar alte patru, tot câte două pentru fiecare eșalon, fanioane.
ajfFiecare echipă de juniori a grupărilor din Liga a 4-a ce au avut prezențe pe linie în sezonul trecut, fără nicio neprezentare, a primit câte opt mingi din partea AJF Gorj, în total oficialii echilor din județ plecând din Sediul AJF-ului cu 148 de mingi de la această Adunare Generală, 80 rezervate juniorilor și alte 68, câte două pentru fiecare, pentru toate grupările afiliate.
Prima etapă în cele două ligi a fost stabilită pentru data de 6 septembrie, meciurile urmând a se juca, de regulă, duminica, unele echipe optând însă pentru a juca meciurile de pe teren propriu sâmbăta. Dacă pentru Liga a 4-a sistemul competițional rămâne neschimbat, la Liga a 5-a vom avea, din acest sezon, un sistem nou. Nu vor mai fi două serii, ci una singură, campionatul urmând a nu se mai juca cu play-off și play-out. Ambele ligi vor pleca la start cu câte 17 echipe, în fiecare rundă urmând a sta câte o formaţie. Calendarul competițional va fi unul destul de condensat, echipele urmând a avea de disputat în acest nou sezon nu mai puțin de patru etape intermediare.

Programul primei etape, Liga a 4-a:
AS Stejari – Știința Turceni
Știința Godinești – Avântul Bărbătești
Parângul Sadu – Viitorul Negomir
Știința Hurezani – Unirea Crușeț
Petrolul Bustuchin – Petrofac Țicleni
Energetica Tismana – Jiul Rovinari
Internațional Bălești – Minerul II Mătăsari
Gilortul Cărbunesti – Petrolul Stoina
Vulturii Fărcășești stă

Program prima etapă Liga a 5-a:
Viitorul Cătune – Foresta Văgiulești
AS Scoarța – Unirea Dragotesti
Unirea Bolbosi – Avântul Baia de Fier
Gilortul Bengesti – Flacăra Amaradia
CS Novaci -AS Aninoasa
Viitorul Plopsoru – Triumful Borascu
Bradul Polovragi Viitor – Viitorul Brănești
Progresul Bumbești Pițic – Știința Stroescu Telești
Oltețul Alimpesti stă
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here